Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 12:45

Davutoğlu, 'Bayırbucak'ta masum insanlara saldırılmasına göz yummayız'

Başbakan Davutoğlu, "Bayırbucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, DAEŞ'e saldırıyoruz diye Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına göz yummayız" dedi.

Davutoğlu, 'Bayırbucak'ta masum insanlara saldırılmasına göz yummayız'
başbakan davutoğlu,bayırbucak,türkmen,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bayırbucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, tek bir terör unsuru yoktur. Kimse Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıları DAEŞ ile meşru gösteremez. DAEŞ'e saldırıyoruz diye Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına da göz yummayız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur. Büyük devletler arasındaki ilişkiler, iletişim kazalarına feda edilemez. Rusya Federasyonu bizim çok önemli bir ortağımızdır ve son 13 yılda da ilişkilere en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz ülkelerin başında gelmektedir"dedi.

İhlali yapan iki uçağın 5 dakikada 10 defa uyarıldığını ve bir uçağın Türk hava sahası dışına çıktığını belirten Davutoğlu, "İkinci uçak ihlal etmeyi sürdürünce uluslararası angajman kuralları çerçevesinde F-16'larımız tarafından müdahale gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

"Angajman kurallarımız da bütün dünya tarafından bilinmektedir"

Başbakan Davutoğlu, "Bu konudaki kararlı tutumuz da angajman kurallarımız da bütün dünya tarafından bilinmektedir. Angajman kurallarımız Rusya Federasyonu makamlarınca bilindiği halde bu son hadisede radarımız tarafından defalarca yapılan ikazlar, ihlali yapan uçaklar tarafından dikkate alınmamıştır" şeklinde konuştu.

Uçağın Türk hava sahasını ihlali esnasında düştüğünü kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Bu, hiçbir şekilde meydana gelmesini arzu etmediğimiz bir olaydır. Bütün uyarılarımıza rağmen kara veya hava sahamızda bir ihlal gerçekleşiyorsa ona karşı her türlü tedbiri almak bizim hakkımız, aynı zamanda da milletimize karşı görevimizdir" dedi.

"Muhalefet liderlerine tavsiyem ya hep birlikte olalım ya da gölge etmeyin"

Başbakan Davutoğlu, "Buradan tavsiyem muhalefet liderlerine; ya bu ülkenin hava sahasını, kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli bir tutum ile hep birlikte beraber olalım ya da lütfen gölge etmeyin; gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...