Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 23:01

Davutoğlu, 'Beni isyan ettiren olay bu'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Davutoğlu, 'Beni isyan ettiren olay bu'
Başbakan davutoğlu, ak parti, gündem,

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

(HDP binalarına yapılan saldırılar) Bu tür saldırlar bütün partilere yapılmış saldırılardır, gerekli talimatları verdik soruşturmalar ve çalışmalar şu anda da sürüyor. Daha önceki seçimlerde bu tür provokatif olaylar oldu.

AK Parti olarak biz 12 yıldır seçim ortamında hiçbir dönemde şiddete bulaşmışlığımız yoktur. Bizim dilimizden hiçbir zaman tahrihkar ifadeler çıkmamıştır. Çok ilginç bir koalisyonlar karşı karşıyayız.

'HDP İLE MHP'NİN BİR ARAYA GELMESİ DÜŞÜNÜLEBİLİR MİYDİ'

Seçim öncesinde HDP ve MHP'nin aynı çizgide buluşacağını düşünebilir miydiniz. HDP, "MHP işareti yapanlar yapmış olabilir ama muhtemelen onlar değildir diyor." bunun ardından "MHP'de evet biz değildik" diyor.

'BUNU SÖYLEYEN BİZDEN DEĞİLDİR'

Bizim için bu doğal bir seçimdir. Meselede iktidar olmaktır. Muhalefet partilerinin hiç birinin iktidar olma ümidi yok. Biz siyasetin öznesiyiz onlar nesnesi. HDP'nin barajı aşması konusu benim pekte ilgilendiğim bir konu değil. Biz her seçimden önce bir şeyler yaşadık. Bizden 'AK Parti içinden azınlık hükümeti kurabiliriz' diye bir şey diyen olmadı. Bunu söyleyen azınlık hükümetine razı olan bir kişi bizden değildir. Koalisyon çabası manipilasyondur.

'ÇATI ADAY DENEMESİ BİR SİSİ DENEMESİDİR'

330 ve daha yukarısı bir milletvekili sayısı olması için çalışıyoruz. Sivil bir anayasayı yapabilecek bir güce ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz darbe defterini kapatan partiyiz. Türkiye'de artık bir kesimin isteği üzerine iktidar değişimi olmayacak. Darbe denemeleri söndürebilecek bir AK Parti gücü var.

Açık söyleyeyim çatı aday denemesi bir Sisi denemesidir. Bunu Ekmeleddin Bey üzerinden söylemiyorum.

'BENİ İSYAN ETTİREN OLAY BU'

Artık medyanın yönettiği bir siyaset yok. Bir savcı şehit edilmiş, şakağına silah dayanmış bunu terör örgütü yaymak istiyor. Sorumlu bir medya bunun için ne yapar. Cenaze olacağını bildiğimiz için tüm medya kuruluşlarını arattım ve bu resimleri yayınlamamalarını rica ettik.

Ertesi gün bu medya organları birinci sayfadan bu resimleri yayınladı. Beni isyan ettiren bu. Bunun üzerine bunları yapanlar için cenazeye gelmesinler dedim. Ve ardından bana hitaben çok ağır yazılar yazıldı. Başsavcının şehit edilmesi bir provokasyondu. Bizim beklentimiz hepimizin ortak tavır almasıydı ama alınmadı.

Doğan medyası şehit edilen savcımızın şakağına silah dayanan resimleri yayınlamamış olsaydı bizim hükümetimiz bir tepki gösterir miydi. Ya da 'yüzde 52 ile idam' haberlerini yapmasaydı. DHKP-C örgütünün resmen reklamını yapar gibi şehit sacımızın görüntülerini onların istediği şekilde gazeteye basıyorsunuz. HDP çıkıpta PKK silahı bıraksın dedi mi? Demedi. Peki bu medya organları niye HDP'ye destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...