Tgrt Haber
06 May 2015 22:23

Davutoğlu, 'Bu Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Biz, bu kadar kapsamlı bir misyon yüklemişken, birileri Diyanet'e saldırıyorsa, bu, Diyanet İşleri Başkanı'na, Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir' dedi.

Davutoğlu, 'Bu Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir'
ahmet davutoğlu, diyanet,

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı Doğubeyazıt'tan gerçekleşen Kanal7-Ülke TV ortak canlı yayınında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtlıyor. Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Bugün 20'nci mitingimiz tamamlandı. Doğu bölgemiz çok canlı. Ben derslerimde de konuşmalarımı zihnimde tasarladığım şekilde yapardım. Önümdeki notlar kafamı karıştırır. Akademik hayatımda hoşlanmadığım şeyler vardı. Bir dersi alır yedi kere anlatır. Ben ise yedi dersi ayrı ayrı anlatmayı severim. Şehirlerdeki havalar bambaşka zaten sizin konuşmanızı orası şekillendiriyor. Hamdolsun vasat geçen mitingimiz yok.

- Biz, bu kadar kapsamlı bir misyon yüklemişken, birileri Diyanet'e saldırıyorsa, bu, Diyanet İşleri Başkanı'na, Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir, bize, hükümet olarak yapılan bir saldırı değil. Tam da İslam'ın terörle özdeşleştiği bir dönemde, yanlış Şii ve Sünni, ifrat, tefrit gerilimlerinin yaşandığı bir dönemde, Türkiye'den yükselen makul sese, o geleneği de temsil eden sese yönelik bir saldırıdır.

- Herkesin özellikle çözüm sürecini ne kadar çok benimsediğini görüyorum. Ben miting alanında karşımdaki topluluğu kalabalık anonim olarak görüyorum ve bana ne demek istiyorlar diye düşünüyorum. Iğdır'da bayrak üzerine konuşurken, Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla coşkulu bir sahne vardı. Burası herkesin vatanıdır. Biz tek bayrak diyoruz. Bu millet birlik ve beraberlik istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...