Tgrt Haber
06 Şubat 2016 12:21

Davutoğlu, 'İpek Yolu yeniden açılacak'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kazakistan'da Türk Akademesi'nde konuştu. Başbakan, Eski İpek Yolu'nın yeniden kullanılması gerektiğini söylerken, 'Çin'den başlayıp Türkiye'ye oradan Avrupa'ya geçecek. Bu iddialı ama önemli bir projedir' dedi.

Davutoğlu, 'İpek Yolu yeniden açılacak'
başbakan davutoğlu, kazakistan,

 İşte Başbakan'ın açıklamalarından bazı notlar:Ben Anadolu'da olsam da kalbim hep Kazakistan'da olacak. Gönlüm hep Hoca Ahmet Yesevi'yle beraber olacak.Rahmetli Özal Nazabayev'e 70 milyon Kazak var demişti. Şimdi ben de diyorum ki, Türkiye'de 78 milyon Kazak var.Tarih ve kültür İpek Yolu'nun üzerinden aktı. Dün Mardin'deydim. Mardin İpek Yolu'nun son durağıydı.Büyük devletler bu güzergahta kuruldu.Soğuk savaş bu süreçte bir parantezdi. Kazakistan'ın bağımsızlığı çok önemliydi. İpek Yolu'nun ne olacağı bizim elimizde. Ya bu hattı enerji için kullanacağız. Ya bu hat üzerinde rekabet sonrası çatışma olacak ya da müreffeh bir yaşam olacak. Eski İpek Yolu'nun yeniden keşfedilmesi ve kullanılmasındanyanayız. Çin'den başlayıp Türkiye'ye oradan Avrupa'ya geçecek. Bu iddialı ama önemli bir projedir. Bakü Tiflis - Ceyhan boru hattı Avrupa'ya bağlanmıştır.

Başbakan'a, buradaki konuşmasının ardından kendisine Kazak milli giysisi hediye edildi.

Davutoğlu, 'İpek Yolu yeniden açılacak'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...