Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2015 23:39

Davutoğlu'ndan başkanlık sistemi açıklaması

Başbakan Davutoğlu, şu anki parlamenter sistemin vesayet altında olduğu söyleyerek ilk kez Başkanlık sisteminin gerekliliklerini anlattı.

Davutoğlu'ndan başkanlık sistemi açıklaması
başkanlık sistemi, davutoğlu,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nden ilk kez yapılan yayında Habertürk'ten Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, Başkanlık sisteminin seçim beyannamesinde yer alacağını belirterek Başkanlık sisteminin gerekliliklerini anlattı.

CUMHURBAŞKANIMIZ HAKLIDIR

Şuanda bulunan düzenin tamamen değişmesi gerekiğini vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, maalesef vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Bu sistemin doğasında olan çarpıklığı aşmak için yeni bir anayasa ve yeni bir siyasal sistem demek gerekir. Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için önem taşır. Türkiye'deki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır.  Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor." dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ"

Halk tarafından Cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi yönünde değişmesi doğru olur. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak.

Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka hesap vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...