Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2016 10:43

Davutoğlu'ndan izdivaç programlarına tepki

Başbakan Davutoğlu, dün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerini kabul etti. Davutoğlu, 'İzdivaç programları -ki bunlara izdivaç da dememek lazım- aile kültürüne zarar veriyor. Kapalı bir paravanın ardından yapılan pazarlıkla aile kurulmaz' dedi.

Davutoğlu'ndan izdivaç programlarına tepki
başbakan davutoğlu, izdivaş,

Başbakan Davutoğlu, dün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerini kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul 1 saat sürdü. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, “İzdivaç programları -ki bunlara izdivaç da dememek lazım- aile kültürüne zarar veriyor. Kapalı bir paravanın ardından yapılan pazarlıkla aile kurulmaz. Bunlar bizim aile kültürümüze uygun değil” dedi. Davutoğlu'nun RTÜK'ten en temel beklentisini şöyle anlattığı öğrenildi: “Benim RTÜK'ten en temel beklentim çok sesliliğin sağlanması konusunda duyarlı olması. Herkesin görüşünü medeni ölçüler içerisinde ifade edebilmesi için özgürlükçü ortamın korunması önemli.”

Davutoğlu'nun “RTÜK üyeleri seçilene kadar bir siyasi partinin aday göstermesiyle o siyasi partinin görüşleri doğrultusunda hareket edebilir bu da Meclis'in siyasi iradesinin yansıması olduğu için gayet doğru ama seçildikten sonra kamu adına görev yapıldığının da unutulmaması gerekir” ifadelerini kullandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...