Tgrt Haber
24 Nisan 2015 02:46

Davutoğlu'ndan Putin açıklaması, 'Diplomatik adımlar atılacak'

Başbakan Davutoğlu, Putin'in kullandığı 'soykırım' ifadesiyle ilgili olarak gerekli diplomatik adımların atılacağını söyledi.

Davutoğlu'ndan Putin açıklaması, 'Diplomatik adımlar atılacak'
başbakan davutoğlu, rusya, putin,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı 1915 açıklaması sırasında "soykırım" ifadesini kullanmasıyla ilgili olarak "Dışişleri Bakanımızla görüştüm. Gerekli diplomatik girişimler yapılacak. Rusya ile Fransa'nın Ermenistan'da olmaları Minsk Gubu'nun tarafsızlığına gölge düşürüyor. Davutoğlu'nun açıklamalarından diğer satırbaşları:Hangi siyasi görüşte olursak olalım, bundan sonra her bayramda el sıkışacağız. Biz hepimiz aynı gemideyiz.Kendi acılarımızı sahiplendiğimiz gibi bütün halkların acılarını da paylaştık. Merkel ile telefon görüşmesi yaptım. Almanya ile Osmanlı aynı saftaydı savaşta. bütn arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söyledim. Almanya Parlamentosu'nun adımını kabul etmemiz mümkün değil.Ekonomik yaptırımlar söz konusu, gerekli çalışmalar yapılıyor. Kaç devlet başkanı Ermenistan'da kaç devlet başkanı Türkiye'de. Onların zirvesi nefret, öfke zirvesi, bizim zirvemiz barış zirvesi.Bize dönük her türlü tutum güvenimizii sarsar, Türkler onurlarına düşkünlükleriyle bilinirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...