Tgrt Haber
22 Nisan 2015 16:48

Davutoğlu, 'Tarih bilmeden yapılacak baskılara taviz vermeyiz'

Başbakan Davutoğlu, 1915 olaylarına ilişkin "Tarihi bilmeden, araştırmadan yapılacak siyasi baskılara kesinlikle taviz de vermeyiz, boyun da eğmeyiz" dedi.

Davutoğlu, 'Tarih bilmeden yapılacak baskılara taviz vermeyiz'
davutoğlu,1915 olayları,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya Başbakanı Tony Abbott ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısında "Herkesin bilmesi gereken husus şu: DEAŞ, herkesten daha çok veya terör örgütleri, herkesten daha çok Türkiye için risk unsurudur. Türkiye, hiçbir yabancı savaşçıyı ne Türk topraklarında ne Suriye topraklarında görmek ister. Bu konuda her türlü işbirliğine hazırız." dedi.
Davutoğlu, "Türk halkı tarihte az görülen bir örnekle Suriyeli masumları bağrına basmıştır. Dolayısıyla Suriye'den Türkiye'ye girişlere kapıyı kapatamayız. Çünkü bunlar, Suriye rejiminden kaçan, kimyasal silahlardan kaçan, DEAŞ'tan kaçan masum insanlar. Dolayısıyla sınır kapatma şansımız yok." şeklinde konuştu.
"Baskılara boyun eğmeyiz"
1915 olaylarına ilişkin de açıklama yapan Davutoğlu, "Tarihi bilmeden, araştırmadan, yapılacak siyasi baskılara kesinlikle taviz de vermeyiz, boyun da eğmeyiz. Bu konuda atılacak adımların üçüncü taraflarca dikkatli atılmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...