Tgrt Haber
25 Mart 2015 15:42

Demirtaş'tan izleme heyeti açıklaması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 'izleme heyeti kırmızı çizgimiz değildir, yeter ki süreç ilerlesin' dedi.

Demirtaş'tan izleme heyeti açıklaması
Selahattin Demirtaş, İzleme Heyeti, Selahattin Demirtaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti. İzleme Heyeti'nin HDP için bir kırmızı çizgi olup olmadığı ile heyetin kurulup kurulmayacağı sorulan Demirtaş; 
"Biz bu ülkede barış olsun istiyoruz. Belki çatışmalar durdu ama barışı kalıcı hale getirmenin yolu barışı topluma mal etmektir. Bunun için de belli yöntemler var. İzleme Kurulu da katkı sunar diye düşünüyoruz. Bir kırmızı çizgiden öte dünyada bu işler böyle olmuş. Küs olan, kavgalı olan taraflar oturup bir masada konuşurken birileri hakemlik yapar, yardımcı olur, ön açar. Olmazsa olmazdan bizim kırmızı çizgimizden öte barış mevzularının olmazsa olmazıdır. Yoksa HDP'nin kırmızı çizgisi değildir. Biz yine de her halükarda sürece katkı sunarız. Ülkemizin barışı için önemsediğimiz için şu kırmızı çizgimizdir gibi dayatmalarda bulunmayız. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlar rahatlıkla çözülür ve hayata geçer diye temenni ediyoruz. Hükümetin vereceği bir karar. Biz bu konuda HDP olarak karar versek dahi hayata geçmesi hükümetin onayına bağlı adaya gidiş konusu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...