Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2017 13:31

Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? | Deniz Baykal kimdir?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavisi Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde sürüyor. Peki Deniz Baykal kimdir? Deniz Baykal'ın hastalığı ne?

Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? | Deniz Baykal kimdir?
deniz baykal,,deniz baykalın hastalığı ne,,deniz baykal kimdir,,kaç yaşında,

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavisi Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde sürüyor. Peki Deniz Baykal kimdir? Deniz Baykal'ın hastalığı ne?

Deniz Baykal'ın hastalığı ne? Dikkat sizin de başınıza gelebilir!

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın rahatsızlığıyla gündeme gelen beyin ödemi, ölümcül hasara kadar ulaşan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Akın Akakın, beyin ödemine ilişkin önemli bilgiler verdi.
Beyin ödeminin beyinde kanama ya da zehirlenme sonrası toksik madde birikmesi veya kansız kalmasıyla ortaya çıkan tehlikeli bir reaksiyon olduğunu  belirten Doç. Dr. Akın Akakın, beyin ödeminin belirtilerini şöyle açıkladı:
“Baş ağrısı, ani şiddetli bulantı kusma, nöbet geçirme, yüzde veya gözde kayma, hatta bilinç kaybı görülebilir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret ederek, rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'ten bilgi aldı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Baykal'ın sağlık durumunda kötüye gidiş yok

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Bizi sevindiren kötüye gidiş yok, umutluyuz. İnşallah hastalığa direnir ve bir süre sonra görevine yani par

Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? | Deniz Baykal kimdir?lamentoya gelir, milletvekilliğini sürdürür. Bütün dualarımız Sayın Baykal'la, inşallah kısa süre içinde şifa bulur ve hastaneden ayrılır." diye konuştu.

ÖDEM HER YAŞTA RİSK!

Beyin ödeminin her yaşta altta yatan hastalığa bağlı olarak görülebildiğini ifade eden Doç.Dr. Akın Akakın, “Genelde en sık nedeni travma veya kansız kalmış beyin dokusudur. Beyin ödemi altta yatan hastalığa bağlı olarak görülmektedir” dedi.

Beyin ödeminin tedavi edilebildiğini ifade eden Doç.Dr. Akın Akakın, “Yoğun bakımda tam teşekküllü hastanelerde beyin ödemi takibi yapılmalıdır. Hastalara yüksek volümlü sıvı verilerek ödemin damar içine kaçması sağlanır. Bu tedavilerin dikkatli, titizlikle ve uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir” dedi.

Doç.Dr. Akın Akakın, beyin ödeminin ölümcül hasara kadar ulaşan ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini de ifade etti.

BEYNİNİZE İYİ BAKIN!

Beyin sağlığını korumanın yaşam kalitesini artırmakla yakından ilgili olduğunu belirten Akakın, “Bol sıvı tüketimi, düzenli check-up, kalp ve akciğer koruyucu egzersizler, düzenli spor beynin beslenmesini ve böylece sağlığını korur. Beyin sağlığını korumak için tuzu azaltın, alkol, kahve ve kolayı azaltın. Bol meyve tüketin ve spor yapın” tavsiyesinde bulundu.

Beyin ödeminin önceden teşhis edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Doç. Dr. Akın Akakın,”Bu yüzden kendimize iyi bakmamız, sağlığımıza özen göstermemiz lazım. Özellikle 50 yaş ve sonrası daha dikkatli olmak lazım. Günümüzde gittikçe popüler olan beyin check-up’ı yaşam stilimizi değiştirmek ve riskleri azaltmak açısından zamanla önem kazanmaktadır” dedi.

Deniz Baykal kimdir ve kaç yaşında?

Deniz Baykal'ın son sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? | Deniz Baykal kimdir?

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyor. Peki yoğun bakımda olan Deniz Baykal kimdir ve kaç yaşında?

20 Temmuz 1938 senesinde dünyaya gelen Deniz Baykal aslen Antalyalıdır. Siyasetle 1960 senelerine doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışmıştır.

Siyasetçi kişiliğinin dışında avukat olan Deniz Baykal şimdilerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili'dir.

1963 yılında Olcay Baykal ile evlenen Deniz Baykal'ın bu evliliğinden Aslı ve Ataç isminde iki evladı vardır.

SİYASİ KARİYERİ

Siyasetle 1960'lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışan Baykal, CHP'nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olacak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekti. Doçent olduğu yıl olan 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atıldı. 14 Ekim 1973'te yapılan genel seçimlerde 185 milletvekili kazanarak birinci olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili seçildi.

1994 yerel seçimlerine üç parça halinde (SHP, DSP, CHP) katılan sol partiler birleşme arayışlarına başladılar. DSP baştan olumsuz yanıt verdi. SHP bu karara olumlu yaklaştı. SHP ve CHP 18 Şubat 1995'te toplanan kurultayda birleşti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu kurultayda genel başkanlığa aday olmadı. 9 Eylül 1995 tarihinde birleşmeden sonra yapılan CHP Olağan Kurultayında genel başkanlığa seçildi. 30 Ekim 1995 tarihinde kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini üslendi. Deniz Baykal, bir tek şartla kerhen bu koalisyonu kurdu, o da hemen erken seçim olması idi. Türkiye 24 Aralık 1995'te erken seçimlere gitti.

3 Kasım 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP yüzde 19,4 oyla 177 milletvekili kazanarak TBMM'ye girdi. Deniz Baykal Antalya milletvekili seçilmişti. Baykal, 22.Dönem TBMM'de Anamuhalefet partisi genel başkanı olarak görev yaptı. 2003 Ekim ayında 30.Kurultayda tekrar genel başkanlığa seçildi. 2004 Temmuz ayında muhaliflerden Mustafa Sarıgül'e karşı olağanüstü kurultayda güvenoyu aldı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...