Tgrt Haber
05 Eylül 2018 20:51

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bunların amacı İdlib'i ele geçirmek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü. Ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu İdlib’e yapılan saldırılar ile ilgili, “Bunların amacı İdlib’i ele geçirmek. Ciddi risk taşıyor. Her bakımdan felaket olur." açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bunların amacı İdlib'i ele geçirmek
çavuşoğlu

Çavuşoğlu, "İki ülke olarak keşke olmasaydı dediğimiz olaylar yaşadık. Ama şimdi ilişkilerimizi daha iyi noktaya getiriyoruz. Almanya'nın ırkçı akımlara karşı ortaya koyduğu tavırları takdirle karşılıyoruz. İkili ilişkilerin bundan sonraki seyri birlikte atacağımız adımlara bağlı. Biz bu konuda samimiyiz." dedi.

Çavuşoğlu, İdlib'e saldırı konusunda ise "Bunların amacı İdlib’i ele geçirmek. Ciddi risk taşıyor. Her bakımdan felaket olur. Saldırıdan sonra (Rusya ile) ilgili kurumlarımız arasında temaslar oldu. Bunların yanlış olduğunu söyledik" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "2 milyondan fazla kişi Türkiye'ye gelebilir" dedi.

Heiko Maas: İlişkilerimizin yapıcı bir şekilde devam etmesi Almanya olarak bizim açımızdan stratejik öneme sahip. Türkiye, Avrupa'ya doğru hızla mesafe alıyor. Almanya ve Türkiye ilişkilerinden yanlış anlaşılmalar oldu. Bunları ele aldık. Türkiye sınırındaki gelişmeleri dikkatle izliyoruz. İdlib konusunda Türkiye endişelerinde haklı. Tahran'daki zirve konusunda Türkiye'yi destekliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...