Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2017 15:01

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya açıklaması.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki
dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu,almanya,tepki,türk vatandaşları,seçim

Dışişleri Bakanı, seçimlerin yaklaştığı Almanya'dan yükselen Türkiye karşıtı açıklamaları "Türkiye ile Almanya'nın ilişilerinin iyi olması iki tarafın yararınadır. İşte popülizmin gözü kör olsun. Umarım tevessül ettikleri yoldan dönerler. Halka vaatler yerine popülizme kayıyorlar" sözleriyle değerlendirdi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

-Avrupa popülist siyasetten kurtulmalı. Esas Avrupa'nın değerlerinden uzaklaşanlar bunlar. Avrupa 2. Dünya Savaşı öncesi değerlere dönüyor. Almanya'nın bu çizgiye gelmemesi lazımdı. Türkiye ile Almanya'nın ilişilerinin iyi olması iki tarafın yararınadır. İşte popülizmin gözü kör olsun. Umarım tevessül ettikleri yoldan dönerler. Halka vaatler yerine popülizme kayıyorlar.

-Arakan'daki zulmün azalması değil, bitmesi için mücade ediyoruz. Cumhurbaşkanı birçok liderle görüşerek, yaşanan zulmü anlatmaya çalıştı, temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Myanmar lideriyle görüşecek. Gelecek hafta Astana'da olacağız, oraya gelen liderlerle görüşeceğiz. New York'ta da liderler, hükümet başkanlarıyla önemli bir toplantı düzenlemeye çalışıyoruz. Rapor yayınlandıktan sonra hemen şiddet artmaya başladı, ama burada asıl ezilen masum kardeşlerimiz oldu. Biz de temaslarımızı sürdürmeye çalışacağız. Kalıcı çözüm olmazsa, zulüm artabilir. Dünkü yayınlarda Arakan'la ilgili hiçbir açıklama yapıldı mı? Hayır. Birbirinize karşı saldıracağınıza, Müslümanların yalnız olmadığını tüm dünyaya gösterelim. Çabalarımız devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...