Tgrt Haber
26 Ocak 2014 21:11

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan önemli açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan önemli açıklama
ahmet davutoğlu, konya, başkan adayları, tanıtım toplantısı, 30 mart telafisi,

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, '30 Mart'ta gösterilecek o büyük duyarlılık ve kararlılık, bütün dünyaya en büyük sesle, bu milletin her zaman kendi kaderine sahip çıkacağını ilan edecek' dedi. Davutoğlu, AK Parti Konya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında, eğer bir yolsuzluk varsa, eğer birileri bir haram peşindeyse, ilk önce karşılarında kendilerinin olacağını söyledi. Bu makamların sadece hizmet makamları olduğunu, çıkar makamları olmadığını ifade eden Davutoğlu, "30 Mart seçimleri siyasi olarak, hukuki olarak, mahalli seçimlerdir. Ama tarihi olarak, bir kader seçimidir. Milletin, kendi kaderiyle ilgili en önemli kararı, bir şekilde bu kaderle ilgili oyun oynamak isteyenlere gür bir sesle haykıracağı bir seçimdir. Bunu böyle bileceğiz" diye konuştu. Bu sefer sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini, Türkiye'nin genel ortalamasına bakılacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bu genel ortalamada, 'Acaba AK Parti'nin oyları düştü mü?' diye bakılacak. Hesap bu. Eğer bizim oylarımız düşerse, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili hesap yapılacak. Eğer orada bir sarsıntı olursa, genel seçimlerle ilgili son 12 yılda ne biriktirdiysek, hepsini harcamak için mahalli seçimleri bir kriter gibi kullanma düşüncesi var. Hepimiz sadece sandığa gitmekle kalmayacağız. Yakınlarımızı, uzaklarımızı seferber olup sandığa götüreceğiz. Hiçbir kırgınlığa mahal vermeyeceğiz. Akrabalar arasında, eşler, dostlar arasında bir kırgınlık varsa, bunlar geçicidir. Ama 30 Mart'ta gösterilecek bir zaaf telafi edilemez. 30 Mart'ta gösterilecek o büyük duyarlılık ve kararlılık, bütün dünyaya en büyük sesle, bu milletin her zaman kendi kaderine sahip çıkacağını ilan edecek." Konuşmaların ardından, Konya'nın Büyükşehir ve 31 ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, adaylarla fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...