Tgrt Haber
22 Nisan 2018 03:24

Dört partiye 548 milyon lira seçim yardımı

Erken seçim kararı nedeniyle Ak Parti, CHP, MHP ve HDP, 548 milyon lira daha seçim yardımı alacak.

Dört partiye 548 milyon lira seçim yardımı
seçim,maddi yardım,parti

Hazine yardımı kapsamında ocak ayı başında partilere bütçeden yaklaşık 274 milyon lira ödeme yapıldı. Mevzuat gereği yardımdan sadece Ak Parti, CHP, MHP ve HDP yararlanırken, erken seçim kararı yeni bir Hazine yardımını gündeme getirdi. Erken seçim kararının ardından bu dört siyasi parti, 548 milyon liralık daha Hazine yardımı alacak.

Hazine yardımı ödemesi, seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yapılacak. Siyasi parti yardımları hesaplanırken, yüzde 3 oy kriteri kabul ediliyor. Genel seçimlerde geçerli oyların yüzde 3’ünden fazlasını alan partiler hesaplamaya dahil ediliyor ve oy oranlarına göre yardım hesaplanıyor.  Buna göre seçim öncesi yaklaşık rakam olarak Ak Parti’ye 278 milyon lira, CHP’ye 142 milyon lira, MHP’ye 67 milyon lira ve HDP’ye de 60,5 milyon lira daha Hazine yardımı verilecek. Böylece siyasi partilere bu yıl aktarılan toplam tutar 821.1 milyon lirayı bulacak. İYİ Parti ise seçime girmesi halinde bile daha önce seçime girmediği, dolayısıyla yüzde 3 kriteri şartını yerine getirmediği için yardımdan yararlanamayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...