Tgrt Haber
13 Mart 2014 15:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:50

Güney Sudan'da geçiş hükümeti kurulacak

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Mayardit'in, siyasi krizin aşılması için siyasi partilerin katılacağı geçiş hükümeti kurulmasına onay verdiği belirtildi.

Güney Sudan'da geçiş hükümeti kurulacak
güney sudan,geçiş hükümeti,Sudan'da hükümet krizi,geçiş hükümeti kurulacak,

Ülkede 12'si muhalif, 5'i hükümet ortağı 17 partiden oluşan koalisyonun sözcüsü Joseph Melik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in siyasi güçlerin liderleri ve parlamento temsilcileriyle bir araya geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Kiir ile tüm siyasi partileri içine alacak milli birlik hükümetinin nasıl kurulacağını görüştüklerini ifade eden Melik, Mayardit'in 2018 yılına kadar görevde kalacak geçiş hükümetinin kurulmasına onay verdiğini söyledi. Kurulması öngörülen hükümetin başlıca görevinin mevcut siyasi krize çözüm bulmak olacağını kaydeden Melik, Mayardit'in, toplantıda, "İsyancıların başı Riek Machar hariç tüm tarafların katıldığı milli bir hükümet kurulmalı" dediğini belirtti.
Güney Sudan makamlarından söz konusu toplantı ve sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Salva Kiir Mayardit'in görevden aldığı yardımcısı Machar'ı 16 Aralık'ta başarısız bir darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından Güney Sudan'da çok sayıda siyasi ve üst düzey askeri yetkili gözaltına alınmış, hükümet güçleriyle Machar'a bağlı gruplar arasında birçok bölgede çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de göç etmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...