Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2015 16:31

Erdoğan, 'Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir'de Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanı Nevşehirlilerle Buluşuyor" programına katılarak vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, 'Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun'
erdoğan,cumhurbaşkanı erdoğan,miting,

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, şunları söyledi."Bir popstar çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, öyle diyorlar. Sesi de güzelmiş, öyle söylüyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Neymiş efendim, bölücü örgütün ve paralel yapının desteklediği parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Kim söylüyor bunu, bir yanda milliyetçi olduğu iddiasındaki partinin genel başkanı söylüyor. Böyle bir yanlış olabilir mi? Bunu nasıl söylersin? Bu ülkenin güvenlik güçlerini tepeden tırnağa nasıl yok farz edersin? Bu ülkede hukuka, yasalara ters hareket edenler gerekli muameleyi görür."
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vesayete niyetlenmek Van'da bilboardlara kan akan musluk resimleri asmaktır. Vesayeti istemek, bölgenin her yerinde vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeleri için tehdit etmektir. Vesayeti desteklemek Diyarbakır'da 3. kattan atılan, bıçaklanarak otomobille üzerinden geçilen Yasin Börü'nün katline ses çıkarmamaktır. Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladıklarını duydunuz mu, gördünüz mü? Ne aydını, bunlar karanlık, karanlık. Bunların hiçbir milli meselesi yok. Hiçbir milli mesele için bir bildiri yayınladıklarını görmedik, göremezsiniz. Çünkü bunlar hiçbir zaman benim milletimin canının, inancının, kültürünün, tarihinin, değerlerinin yanında yer almadılar. Bunlar her zaman milletin karşısında oldular."
"Aydın" kisvesi altında 200 kişinin biraraya gelerek bildiri yayınladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Onların da derdi eş başkanların partisinin barajı geçmesi. Bizi de vesayet rejimi oluşturmakla suçluyorlar. Biz vesayet rejimini 27 Mayıs darbesinden, 12 Eylül darbesinden, 28 Şubat postmodern darbesinden, 27 Nisan o bildirisinin okunduğu zamandan biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...