Tgrt Haber
21 Mart 2014 15:26

Erdoğan, 'Bunların gayeleri için her yol meşru'

Erdoğan, 'Bunların gayeleri için her yol meşru. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyorlar' dedi.

Erdoğan, 'Bunların gayeleri için her yol meşru'
ak parti, başbakan erdoğan,erdoğan rize'de konuştu,başbakan rize'de konuştu,ak parti'nin rize mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde yaptığı konuşmada, ana-baba ocağı olan Rize'ye en son 24 Ağustos'ta geldiğini ve toplu açılış töreni yaptığını anımsattı. Aradan 7 ay geçtiğini belirterek, "Özledik be. Ana ocağımızı özledik, baba ocağımızı özledik. Rizeli kardeşlerimizi özledik. Elhamdülillah şu coşkuya bak, şu aşka bak, şu sevdaya bak. 30 Mart'ın rengi belli oldu Rize'de. Sizden Allah razı olsun. Ne diyor; 'Gemi milinen olur, sevda dilinen olur, güzeller çok var ama meyil Rize'ye olur.' Öyle mi? 81 güzel var ama içlerinde Rize'nin yeri başka, bugün bambaşka" diye konuştu.
AK Parti'yi 14 Ağustos 2001'de kurduklarını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın.' İşte biz bunu öğrendik. Nereden? Rize'den. Biz Rize'den Rizeli gibi yiğit, mert, dürüst olmayı öğrendik."
''Evelallah sizlerle beraber biz bu yolda dimdik yürüyeceğiz'' diyen Erdoğan, ''Şunu öğrenecekler, iktidarın milletten alınıp, seçkinlere devredilmesine biz göz yummadık, kasetlere, montajlara, dublajlara, iftiralara boyun eğmedik. Bizi buraya siz getirdiniz, millet getirdi, bu yetkiyi bize millet verdi, millet bize ne zaman git derse gideriz. Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini de hiç kimseye teslim etmeyiz. Hele hele milletin bu emanetini Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere onların hilelerine, onların tuzaklarına asla ve asla teslim etmeyiz'' şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
''Çok enteresan, soruyorlar ne diyor, Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Hayırdır ya Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Pensilvanya'dan başka yer bulamadın mı? Konya'da inzivaya çekilseydin ya ,İstanbul'da Ankara'da, bak Rize'de de sana yer verirdik,  buralarda invizaya çekilseydin. Güya inzivaya çekilmiş,  Mekke ne güne kalmış, Medine ne güne kalmış, oralarda inzivaya  çekilseydin. Pensilvanya...Aman yarabbim. Çiftlik, çiftlikte  inziva. Sporla ilgileniyor, siyasetle ilgileniyor, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na  'hain' diyebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı, Meclis Başkanı'nı, bakanlarını rahatlıkla dinliyor. Yanında 30 yıl bulunan güya öğrencilerini dinliyor. Dinlediniz değil mi? Ne diyor? (Hocam diyor beni niye dinledin) diyor? 'Nereye ne getirip götürüyorsun onu izlemek için dinledim' diyor. Şu hale bak ya.  Yahu İslam'da bir Müslüman bir Müslümanı dinleyebilir mi, gözetleyebilir mi? Bunların gayeleri için her yol meşru. Her şeyi yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiği zaman onu kullanıyor çünkü,  her numara var bunlarda. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar bir yandan 'inzivaya çekildim' diyor, diğer yandan sabah akşam telefon dinliyor. 'İnzivaya çekildim' diyor,  insanların mahremini gözetliyor. İnsanların yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor''
Yunus Emre'nin "İlim, ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen, bu nice okumaktır'' sözünü hatırlatan Erdoğan, ''Bir ceketim var, başka bir şeyim yok diyor. Nasıl bir ceketse bu, içine CHP sığıyor, içine MHP sığıyor, içine holdingler sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, rafineriler,  türlü türlü fitneler sığıyor'' dedi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:''Şimdi bir kaç gündür, yandaş, patronu olduğu gazete onun röportajını yayınlıyor Ne diyorlar? (Herkes konuştu o sustu, o konuşacak) diyorlar. Doğru işine gelince hep sustu, işine gelince konuştu. Filistinli çocuklar ölürken sustu, Gazze'ye bombalar yağarken sustu, Suriye'de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu, Kahire'de masum insanlar ölürken, Esmamız şehit edilirken sustu. Mavi Marmara'da 9 şehidimiz varken sustu. Bangladeş yanarken sustu, Myanmar'da masumlar cayır cayır yakılırken sustu. Doğu'da Güneydoğu'da gençler ölürken o yine sustu. İmam hatipler kapatılırken sustu, üniversitelerde kızlarımızın başörtüleri açılırken, kaldırılırken yine sustu. Hatta fetva verdi, 'füruattandır' dedi, başınızı açabilirsiniz dedi.
Ama aynı zat daha önce ' itikadi meseledir asla' dedi 'açılamaz' dedi.Ama 28 Şubat olunca 'füruattandır, açın' dedi. Hakkını yemeyelim, arada bir konuştu. 12 Eylül'de darbecilere yağ yaktı, 28 Şubat'ta darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğu bozdu. Ne dedi? 'Beceremediniz artık çekilin' dedi. Vay anasını ya. Mavi Marmara  şehitleri için 'otoriteden izin almalıydılar' dedi. Peki senin buradaki şirketlerin, otoriteden niye izin almıyorlar? Otorite onlara müsade etmeyince niye rahatsız oldunuz? Daha anlatacaklarım var ama gerisini Erzurum'a bırakıyorum."
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin, "İzmir'e gidiyor, ulusalcı. Suriye'ye gidiyor, Esedci. Hakkari'ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor çünkü bölücü. İstanbul'a gidiyor, vandallara karışıyor, gezici. Ankara'ya geliyor, MHP'li görünüyor, bozkurt işareti yapıyor, ülkücü, bu havaya giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka, sabah başka" dedi.
"CHP, bu genel müdürden önceki genel başkan, sadece AK Parti'ye karşı 5 seçim kaybetti. Maalesef bir kasetle bunu gönderdiler, bu kasetin içinde de bu örgüt var" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bu genel müdür 5 yılda bize karşı 3 seçim kaybetti. Biri genel, biri yerel, biri de referandum, üç seçim. 9 gün sonra bir seçim daha kaybedecek. Rize'den Türkiye'ye sesleniyorum, bakın diyorum ki ama yanlışa çekmeyin bunu, diyorum ki eğer bu seçimi biz birinci parti olarak bitirmezsek ben Genel Başkanlıktan çekilirim. Fakat Kılıçdaroğlu birinci parti olamazsa partisinin başından çekilecek mi? Çünkü CHP'yi de bu adamdan kurtaralım. Peki Bahçeli, birinci parti olamazsa bu partinin başından çekilecek mi? Çünkü bunlar arkadan nal toplamaya alıştılar. Bunlar hep nal topluyorlar. Biz milletimizle başarıya kilitlendik, daha iyi olacak, daha güzel olacak inşallah.
2011 seçimleri öncesinde Bursa'da bir televizyon konuşmasında ne diyor biliyor musun bu Kılıçdaroğlu? 'Yüzde 40'ın altında alırsam istifa ederim.' Birinci olursam demiyor 'Yüzde 40'ın altında alırsam istifa ederim.' Ne aldı biliyor musunuz? Yüzde 26. Ama hala pişkince orada oturuyor." Erdoğan, "Bu CHP, MHP ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakalım biliy misiniz oni? Deremende ayran öğitiler, lemoğun tüfeği gibi atayiler. Yaptıkları iş bu" diye konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...