Tgrt Haber
29 May 2016 21:23

Erdoğan'dan ABD'ye sert YPG tepkisi

Erdoğan, Suriye'de Rusya'nın, İran'ın, terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış ABD askerlerinin ne işi var.

Erdoğan'dan ABD'ye sert YPG tepkisi
erdoğan,abd,tepki,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fethi Şöleni töreninde konuştu. Erdoğan, "Bölücü terör örgütünü koç başı gibi kullananların derdi Kürt kardeşlerimiz değildir. Fethin intikamını almaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Zalim Esed, devlet terörü estirmektedir" dedi ve ABD'ye sert çıktı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Suriye'de olanları görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya'nın, ne işi var orada İran'ın, ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin ? Amacınız DAİŞ terör örgütüyle mücadele ise bunun yolu Suriye'nin masum insanlarını katletmek, onlara her türlü zulmü ve acıyı reva görmek değildir. Kardeşlerim, bunun yolu, öncelikle Suriye halkını zalim Esed'den ve onun eli kanlı rejiminden kurtarmaktır. Zalim Esed, devlet terörü estirmektedir. Arkasından da yine Suriye halkının tarihine, kültürüne, tercihlerine uygun yeni bir devlet yapılanmasını süratle oluşturmaktır."
ERDOĞAN'DAN ABD'YE SERT YPG TEPKİSİ
"Rejim, DAİŞ ve PYD terör örgütü, birbirlerini besleyen, birbirlerini destekleyen, birbirlerine yol açan üçlü bir sac ayağı haline dönüşmüştür. Biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalması mümkün değildir. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destekliyor. Kardeşlerim, DAİŞ denilen maşa örgütü öne sürerek, Suriye'yi kana ve ateşe boğanlar, tarihin en büyük yıkımına uğratanların asıl amacı çok açıktır. Aynı şekilde PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmaya çalışanların amacının Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını kopartmak olduğu ortadadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...