Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2016 06:59

Erdoğan'dan Obama'ya Rakka teklifi

Fırat Kalkanı’nda sırada El Bab’ın olduğunu belirten Erdoğan, “El Bab’dan sonra Münbiç’e ve Rakka’ya yöneleceğiz.

Erdoğan'dan Obama'ya Rakka teklifi
erdoğan, obama, rakka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’yla yaptığı telefon görüşmesinde PYD/YPG’nin terör örgütü olduğunu yeniden hatırlatarak, “PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz” dediğini söyledi. Erdoğan, El Bab’dan sonra Münbiç’e ardından Rakka’ya yürüneceğini, bu konuda atılacak adımları da Obama ile paylaştığını kaydetti.

OBAMA’YA RAKKA MESAJI
Durmadık, aşağıda Dabık vardı. Dabık, DEAŞ’ın kutsalıydı. Orası, bir zamanlar Mercidabık Savaşı’nı yaptığımız yerdi. Dabık’tan da terk edip gittiler. Şimdi El Bab’a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab’ı da terk edecekler, ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz. Dün (önceki) akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimiz ile de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle paylaştık. Ve şunu da söyleyeyim; PYD, YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok Rakka’da. PYD, PKK aynıdır. Biz dedik ki, ‘Gelin sizle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım, bunu biz sizinle beraber hallederiz, bu gücümüz var’. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü bunların hepsi aynı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...