Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2016 11:43

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki görüşme, dünya medyasında geniş yankı buldu.

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi dünya basınında
Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, dünya basını,

Dünya basını, AB ile Türkiye arasındaki vize muafiyetini manşetlerine taşıyacakken, AK Parti'nin kongre kararı alması öne çıktı. AP ve Reuters ajansları, kongre kararını abonelerine son dakika olarak duyurdu.
Financial Times gazetesi, Erdoğan ve Davutoğlu'nun yaklaşık bir buçuk saat görüştüğünü ve görüşmeden kongre kararı çıktığını duyurdu.
Daily Mail gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında gerginlik olduğunu ve gerginliğin giderilmesi için kongreye gidileceğini belirtti.
Almanya'da yayımlanan Frankfurter Alge-Maine gazetesi, iki lider arasındaki görüşmeyi okurlarına duyurdu ve liderlerin ulaşılacak hedef konusunda değil, yöntem konusunda fikir ayrılığı yaşadıklarını yazdı.
Fransa'da yayın yapan Le Monde gazetesi de, Türkiye ile AB arasındaki yakınlaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında görüş ayrılığına neden olduğunu belirtti.
The New York Times gazetesinin, "Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'la kan davasında kenara çekiliyor. Davutoğlu'nun kararı, Erdoğan ile iktidar mücadelesinin ardından geldi" başlığını kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...