Tgrt Haber
30 Ekim 2018 12:03

Erdoğan: Hazırlıkları tamamladık, tepesine bineceğiz

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG varlığıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu konuda hazırlıkları tamamladık. Yakında etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan: Hazırlıkları tamamladık, tepesine bineceğiz
erdoğan,ak parti grup toplantısı,cumhurbaşkanı erdoğan,son dakika,son dakika haberi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. "Biz cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyete ne milletimize ne de ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar: 

Geçtiğimiz hafta grup toplantımızın hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyonu Belgesinin tanıtım toplantısına katıldık. Bu toplantıda Türkiye’nin geçmişte uzun zaman eğitimin insanı geliştiren, tekemmül ettiren değil formatlayan bir mekanizma olarak görülmesinden kaynaklı sorunlar yaşadığını ifade ettik. Çocuklarımızı zihinlerini bilgiyle doldurarak diploma sahibi yapmanın peşinde koşarken onların gönül dünyalarını doyurmayı ihmal ettiğimizi söyledik. Talim ve terbiyeyi, eğitim ve öğretimi birlikte sağlamadan bu işin üstesinden gelemeyeceğimizi bir kere daha tekrarladık.

Bakanlığımızın 18 başlık altında sıralanan strateji hedeflerden oluşan 2023 Eğitim Vizyonunun insandan başlıyor olmasını isabetli bulduğumuzu belirttik. Önümüzdeki dönemde eğitimde, geçmişteki hatalardan ders alan ve gelecekteki ihtiyaçlarımız karşılayacak gerçek anlamda talim ve terbiye üzerine kurulu bir sistemi hayata geçirmekte kararlıyız.

KONUYU MUHATAPLARINA İFADE ETTİK

Çarşamba günü, Danıştayımız tarafından düzenlenen bir uluslararası sempozyumda, geçmişten bugüne yargı sistemimiz ile ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Özellikle de andımız kararıyla yargıda ortaya çıkan ve hiç de masum bulmadığımız sıkıntılı durumu bizzat konunun muhataplarına ifade ettik.

Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantımızda teşkilatımızla bir araya geldik. Genel merkezimizdeki hazırlıklar da devam ediyor YSK da takvimi yavaş yavaş oluşturmaya başladı. İnşallah yakında 31 Mart 2019 seçimleriyle ilgili adımlarımızı atmaya başlıyoruz.

Cuma akşamı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin mezuniyet törenine katılarak 3253’ü Jandarma Genel Komutanlığı, 98’i Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, toplam 3351 astsubayımızı görev yerlerine uğurladık.

İSTANBUL’DA TARİHİ BİR ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Cumartesi günü İstanbul’da tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Türkiye, Fransa ve Rusya Cumhurbaşkanları ile Almanya Şansölyesi’nin katılımıyla gerçekleşen bu zirvede Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerde ağırlıklı olarak Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık. Onların sordukları soru oldu, onların şu ana kadar bilmedikleri birçok konuyu kendilerine ifade etme fırsatını buldum. Hepimizin katıldığı zirve toplantısının ardından hem bir bildiri yayınladık.

CUMHURİYETİMİZİ LAF İLE DEĞİL, İCRAAT İLE KUTLUYORUZ


Dün dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nı hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz Cumhuriyetimizi laf ile değil, icraat ile kutluyoruz. Öyle bir kutlama ki, günü birlik değil. Bu kutlama yıllarca devam edilecek. Burası 29 Ekim 2019, Cumhuriyetin 95'inci yılında açılmıştı denilecek. Resepsiyonu burada gerçekleştirdik. Bahane ederek gelmeyenler oldu tabii. Neymiş, Ankara'da kutlanırmış? Sen yeter ki gönlünü ver, gönül olmadıktan sonra bahane çok. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan havalimanımızın ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Burası artık bir merkez. Dünyaya buradan dağılım olacak.

NASIL OLDUĞUNU GÖRDÜLER, GÖRECEKLER

42 ayda bitti. Bize yakışan bu. AK Parti iktidarına yakışan bu. 3-4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti, Berlin Havalimanı hala bitmedi. Biz inandık, azmettik. Burada havalimanı olmaz diyenler olduğunu gördüler. Burası yumuşak zemindir, şudur, budur diyenler havalimanının nasıl olduğunu gördüler, görecekler. 2 pisti hayata geçirdik, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. 150 milyon, ihtiyaca göre 200 milyona kadar kapasite olacak. Pist sayısı yakında 3'e, hepsi tamamlanınca 6’ya çıkacak.

İÇ VE DIŞ HATTA SEMBOLİK UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

İstanbul Havalimanı vergiler hariç 32,4 milyar euroluk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. Bunlar ekonomik çeşitlilik bilmez. Ancak kuru sıkı atarlar. Havalimanında emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. İç ve dış hatta sembolik uçuşlar başlayacak. Atatürk Havalimanı'nın taşınması yılbaşına kadar sürecek. Birkaç ay içinde havalimanı tam kapasite ile çalışacak.

BİZ BUNLARA SALON CUMHURİYETÇİSİ GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ DİYORUZ'

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün resmini Türk Lirası'ndan çıkarmadılar mı? Yerine İnönü'yü koydular. Genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Pulda parada sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz siz. CHP'nin o kirli gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım.

BİZİM TEK ANDIMIZ, İSTİKLAL MARŞIMIZDIR

Andımız tartışması üzerinden ülkemize ve milletimize bağlılığımızı sorgulamaya kalkıyorlar. Bu salon Cumhuriyetçilerine bizim getirdiğimiz hizmet fazla geliyor. Güya, andımız meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. 2015'ten bu yana nerdeydiniz? Kendilerini trajikomik durumlara düşürüyorlar. Son günlerde kara önlük giyen, meydanlara dökülen koca koca adamlar gördüm. Bizi eleştireceğim diye saçmalıyorlar.

Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü milletimize kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü, tek parti döneminden kalma metin değil, milletimizin gönlündeki yeridir. Moğolistan'daki harabe olan yerleri ayağa kaldıran biziz. Bizim tek andımız, İstiklal Marşımızdır. Bundan taviz yok.

HAZIRLIKLARI TAMAMLADIK, TEPELERİNE BİNECEĞİZ

Suriye meselesini çözmeden geleceğe güvenle bakamayız. Suriye'de yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. İşin aslı 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki düşüncelerden biri Türkiye'yi Suriye'de yürütülen proje konusunda pasif duruma düşürmekti. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nı başarıyla gerçekleştirdik. DEAŞ ve PYD'ye büyük darbeler vurduk. Uluslararası toplum ve Arap kardeşlerimiz hangi niyetle oraya gittiğini anladı. İdlib'de büyük bir insani krizin önüne geçerek, Suriye halkının yanında olduğumuzu gösterdik. Bunları büyük ölçüde Rusya ile birlikte yaptık. Zirvenin ardından da dediğim gibi, Suriye'deki krizde uluslararası toplumun yeterli adımı atmamasının payı var. Uluslararası toplumun daha güçlü durmasını temenni ediyoruz. Dünya kamuoyunun DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz. DEAŞ oyunu ile Suriye'yi kana bulamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

Bu konuda hazırlıkları tamamladık. Yakında etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

BİRKAÇ OY ALAYIM DİYE MİLLETİ NEDEN KANDIRIYORSUN YA?

Tunceli'de 2 askerimiz donarak şehit oldu. İçişleri Bakanımız detayları sabah anlattı. Elbisesi mi yoktu falan Bay Kemal buralarda uğraşıyor. Bak benim dedem Sarıkamış'ta donarak şehit oldu. Kurşunla şehit olmak da var, donarak olmak da. Bize elbise falan filan bunu anlatma. Askerimizin tüm teçhizatı en modern teçhizattır. Sen bilmeden ne anlatıyorsun ya? Birkaç oy alayım diye milleti neden kandırıyorsun ya? Bu milleti, bu devleti küçümsemeye hakkın yok? Senin şehadet gibi bir inancın yok ya? Aileleri şehadete inanmış. Ama sende bu yok. Bittin, gittin ya. Bir şey yapamayacaksın. 15 Temmuz gecesi tanklardan kaçıp Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan adamsın. Bu millet artık seni biliyor. 31 Mart'ta CHP de, millet de senden kurtulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...