Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2016 13:53

Erdoğan'ın Kenya ve Uganda ziyaretlerinden beklentiler olumlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 3 Haziran'a kadar devam edecek Doğu Afrika ülkelerinden Uganda ve Kenya ziyaretlerinin, Türkiye ile söz konusu ülkeler arasındaki ticarete katkı sağlaması bekleniyor.

Erdoğan'ın Kenya ve Uganda ziyaretlerinden beklentiler olumlu
erdoğan,ziyaret,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 3 Haziran'a kadar devam edecek Doğu Afrika ülkelerinden Uganda ve Kenya ziyaretlerinin, Türkiye ile söz konusu ülkeler arasındaki ticarete katkı sağlaması bekleniyor.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisi konumunda bulunan Kenya ile Türkiye arasındaki dış ticarette Türkiye lehine bir durum söz konusu olsa da toplam dış ticaret hacmi 144,5 milyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Bu tutarın 131,3 milyon dolarlık kısmını ihracat, 13,2 milyon dolarlık kısmını ise ithalat oluşturuyor.
Fasıllar açısından değerlendirildiğinde geçen yıl itibarıyla Türkiye'nin Kenya'ya sattığı ürünlerin başında 26,3 milyon dolarla kazanlar ve makineler yer alıyor. Bu ürün grubunu 10,5 milyon dolarla elektrikli makine ve cihazlar, 9,4 milyon dolarla hijyenik havlu ve bebek bezi gibi eşyalar izliyor. Kenya'dan en fazla ithal edilen ürün 5,4 milyon dolarla kahve olurken, bu ürün grubunu 3 milyon dolarla yağlı tohum ve meyveler, 1,8 milyon dolarla canlı ağaç ve diğer bitkiler izliyor.
"Kenya ziyaretinden umutluyuz"
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kenya İş Konseyi Başkanı Kemal Koloğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin çok yüksek seviyelerde olmadığını söyledi.
Türk insanının henüz Kenya'yı çok iyi tanımadığını dile getiren Koloğlu, "Bu seyahat vesilesiyle ticaretin önündeki birtakım pürüzlerin kaldırılmasını umuyoruz. Gerek seyahate katılan iş adamları gerekse karşı tarafın gerçekleştireceği görüşmelerle ilişkilerin canlanacağına inanıyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...