Tgrt Haber
30 Nisan 2018 09:37

Erdoğan Özbekistan’da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan Özbekistan’da resmi törenle karşılandı
erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan  Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından resmi törenle karşılandı.    Köksaray'daki karşılama töreninde Erdoğan ve Mirziyoyev, tören  kıtasını selamladı.

 Cumhurbaşkanlarının tören alanındaki yerlerini almalarının ardından  Türkiye ve Özbekistan milli marşları çalındı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Mirziyoyev, kendileri  için ayrılan bölümde tören kıtasının geçişini izledi.


 Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı  Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı  Ali Erbaş da hazır bulundu.

Erdoğan ve Mirziyoyev, baş başa ve heyetlerarası görüşmeleri  sonrasında, iki ülke arasında gerçekleşecek anlaşmaların imza törenine katılacak  ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

BİR İLK OLACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret öncesi havalimanında yaptığı açıklamada ziyaretinönemine vurgu yaparak  şunları söylemişti: "Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in davetlerine icabetle bu seyahatlerimizi gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs günü alimler diyarı Buhara’yı ziyaret edeceğim. Buhara ziyaretimin anlamı büyük. Kendileriyle daha önce de görüştük. Arzumun biri Buhari, hadis külliyatı içerisinde en önemli eserlerden bir tanesidir. Dolayısıyla İmam Buhari adına orada bir enstitü kurmayı hedefliyoruz. Bir de İmam Maturidi ile ilgili de orada bir enstitü kuralım istiyoruz. Bu konuda bir mutabakatımız var. Bu adımları da bu gidişte kesinleştireceğiz. Bu ziyaretimizde biz uzun yıllardır kaybettiğimiz o ivmeyi yeniden kazanacağız. Geniş bir iş adamları heyetiyle bu ziyaretimizi yapıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...