Tgrt Haber
17 Ekim 2017 15:42

Erdoğan Polonya İş Forumu'nda konuştu

Erdoğan Türk ve Polonyalı iş adamlarına hitap etti.

Erdoğan Polonya İş Forumu'nda konuştu
erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarından satır başları;

Avrupa'nın iki büyük güçlü ve ekonomik performanslarıyla göz dolduran ülkeleri olarak aramızda kurduğumuz bu dostluğun daha da güçleneceğini umuyorum.

Dünyanın 17.ci Avrupa'nın ise 6.cı en büyük ekonomisi olduk. Kişibaşına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık hedefimiz 25 bin dolardır. İharacat hedefimiz 500 milyar doları bulmaktır. 

Marmaray ve Avrasya Tüneli'ni hizmete açtık. İzmit üzerindeki Osmangazi Köprüsü ile mesafeyi kısaltmayı amaçlıyoruz. İstanbul'daki yeni havalimanının çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl birinci etabını bitireceğiz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de temelini attık. Kanal İstanbul'un çalışmaları da sürüyor. 

Her iki ülke iş adamlarından projeleri değerlendirmeleri ümit ediyoruz. 15 Temmuz gibi hain saldırının üstesinde geldik. Demokrasimiz ve ekonomimiz darbe sonrasından toparlanarak çıkmıştır. Darbe sonrası reel ekonomimizde bir zedelenme olmamıştır. Ekonomimiz yüzde 5 büyüdü. Bu sene yüzde 5'in de üzerinde büyüyeceğiz. Türkiye'de her alanda bir ileriye gidiş var.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...