Tgrt Haber
04 Ekim 2015 12:49

Erdoğan, 'Rusya çok ciddi bir yanlışın içinde'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının, özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur.'

Erdoğan, 'Rusya çok ciddi bir yanlışın içinde'
cumhurbaşkanı erdoğan,rusya,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamaları:
 -Rusya'nın atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bombardıman olaylarının bizim açımızdan kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine gerek Moskova, gerek birkaç gün önce yaptığımız telefon konuşmasında söyledim.
 -Rusya çok ciddi bir yanlışın içinde. Bölgede zaman içinde kendisini yalnızlığa götürecek bir adımın işareti olabilir.
 -Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir. Aramızdaki iki ilişkiler malum. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan bizim. Rusya'nın böyle bir durumu yok.
 -Bunu Türkiye'ye rağmen yaparsanız derinden üzer. Geldiğimiz nokta budur. Atılan adımlar hayra alamet değildir. Rusya, şu anda İran'la, Irak'la ve Suriye'yle işbirliği halinde bu adımı atmıştır. Biz de tüm değerlendirmelerimizi yapıyoruz, bu konudaki hassasiyetlerimizi bundan sonraki süreçte çok  daha farklı bir şekilde ele alacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...