Tgrt Haber
26 Ocak 2014 13:34

Erdoğan, Sarıgül'ün yolsuzluk belgelerini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül hakkında CHP tarafından hazırlanan yolsuzluk raporunu açıkladı.

Erdoğan, Sarıgül'ün yolsuzluk belgelerini açıkladı
başbakan,erdoğan,çıklıyor,yolsuzluk dosyası,sarıgül,

Başbakan Erdoğan,CHP Genel Müdürü de Şişli Belediye Başkanı’nın yolsuzluk dosyası önünde objektiflere poz veriyordu. Niye ihraç ettiniz. İhraç ettiğiniz bu kişiyi şimdi neden aday gösteriyorsunuz” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda İstanbul’un AK Parti’li İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım öncesinde spor salonunu dolduran binlerce kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili yolsuzluk iddialarını açıkladı. Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Mustafa Sarıgül ile ilgili yolsuzluk dosyasını açıklama çağrısında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “İki gündür cevap yok. Ben CHP Genel Müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum.

Erdoğan, Sarıgül'ün yolsuzluk belgelerini açıkladı
Elimde CHP’nin hazırlamış olduğu 2004 Kasım ayında yayınlanan Şişli Belediyesi’ne ait araştırma komisyonunun raporu var. Bu CHP’nin kendi kurduğu araştırma komisyonu. Altında da yine kendi elemanlarının imzaları var. 57 sayfalık raporda şu andaki aday olan kişi ile ilgili iddialar belgeleri ile ortaya konuyor. Bu komisyon raporunun kapağı. 2 sayfada Yapı ruhsatı konusu var. Üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usulsüz oynama yapılmış. Buyurun. Bu elektronik posta değil orijinal” dedi.Dosyaları kalabalığa gösteren Erdoğan, “Ben belediyecilikten geliyorum bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini iyi biliyorum. Güzel de bir oyun oynamışlar. Aldıkları parayı da borç olarak aldıklarını söylüyorlar dışarıdaki bir mühendislik bürosu üzerinden. Burada isim veriyor filancadan borç olarak ‘300 bin dolar nakten aldım’ diyor. Geliyorum finale. Şişli Belediyesi’nde belediye başkanı olmak üzere şu anda ismi açıklanan kişi kaçak inşaat yapımına sürekli göz yummuş hatta yardımcı olmuş, gerekli kolaylıklar sağlamış. Bunların hepsi bu 57 sayfalık dosyada var. İnşaat mafyası ile işbirliği yapmışlar. ‘Belediye başkanı baş sorumludur’ bunu komisyon diyor. Şişli Belediyesi’nin yolsuzluk olayların faturası ağır olacaktır diyor bu üç kişi ve ‘bu nedenle CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesinin CHP ile ilişkilerinin kesilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür ve raporumuz merkez yönetim kurulumuza arz edilmiştir’ deniyor. İşte bu araştırma komisyonu raporu ardından Şişli Belediye Başkanı CHP’den ihraç ediliyor” diye konuştu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını da kürsüde gösteren Başbakan Erdoğan, “CHP Genel Müdürü de Şişli Belediye Başkanı’nın yolsuzluk dosyası önünde objektiflere poz veriyordu. Niye ihraç ettiniz. İhraç ettiğiniz bu kişiyi şimdi neden aday gösteriyorsunuz. TMSF kredi borcundan dolayı bu şişli belediye başkanının mal varlığına el koydu. Çıkmış diyor ki ‘seçimler yaklaşıyor’ diye yapıyorlar. Geç o işleri ne alakası var. TMSF’ye yeni bir belge ibraz edildiği için TMSF böyle bir adımı atmıştır. Bunu hemen bir mağduriyet vesilesi olarak kullanmaya kalkıştılar. Yine genel başkanı konuşamıyor çünkü savunulacak bir yanı yok. Şişli Belediye Başkanı ve arkadaşları 1998 yılında bankadan 4 milyon dolar kredi alıyorlar. Usulsüzlük diz boyu. Sonradan banka TMSF’ye geçiyor. Kasım ayında TMSF’ye bankanın eski sahibi bir belge ulaştırıyor. Gelen bu yeni belge ile TMSF de Şişli Belediye Başkanı’nın mal varlığına el koyuyor. Bu yeni belgeyi veren biz değiliz bankanın eski sahibi. TMSF kendi kendisine de hareket etmiyor oraya yeni belge veriliyor ve el koyma gerçekleşiyor. O belgenin niye şimdi geldiğini de taraflar açıklasın. Seçime 3.5 ay kala biz birileri gibi şantaj yapmayız. Rakibimiz ile illegal yollardan değil siyaseten mücadelesi yaparız. Bize yolsuzluk iftirası atanlar hırsız hamisi görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sarıgül'ün yolsuzluk belgelerini açıkladı

AK PARTİ İSTANBUL İLÇE BAŞKAN ADAYLARI LİSTESİ...
Güngören Belediye Başkan Adayı; Şakir Yücel Karaman

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı; Hasan Tahsin Usta

Fatih Belediye Başkan Adayı; Mustafa Demir

Eyüp Belediye Başkan Adayı; Remzi Aydın

Esenyurt Belediye Başkan Adayı; Necmi Kadıoğlu

Esenler Belediye Başkan Adayı; Mehmet Tevfik Göksu

Çekmeköy Belediye Başkan Adayı; Ahmet Poyraz

Çatalca Belediye Başkan Adayı; Savaş Barutçu

Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı; Celal Babayiğit

Beyoğlu Belediye Başkan Adayı; Ahmet Misbah Demircan

Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı; Yusuf Uzun

Beykoz Belediye Başkan Adayı; Yücel Çelikbilek

Beşiktaş Belediye Başkan Adayı; Zeynel Abidin Okul

Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı; Atilla Aydıner

Başakşehir Belediye Başkan Adayı; Mevlüt Uysal

Bakırköy Belediye Başkan Adayı; Mehmet Emin Ertekin

Bahçelievler Belediye Başkan Adayı; Osman Develioğlu

Bağcılar Belediye Başkan Adayı; Lokman Çağrıcı

Avcılar Belediye Başkan Adayı; Bayram Şenocak

Ataşehir Belediye Başkan Adayı; Nimetullah Topu

Arnavutköy Belediye Başkan Adayı; Ahmet Haşim Baltacı

Adalar Belediye Başkan Adayı; Çoşkun Özden

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...