Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2015 21:38

Erdoğan, 'Utanç tablosunu görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de sığınmacılara konuştu.

Erdoğan, 'Utanç tablosunu görüyoruz'
cumhurbaşkanı erdoğan, recep tayyip erdoğan, mardin,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de katıldığı iftar programının ardından konuşma yaptı.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: "Bölgemizde yaklaşık beş yıldır devam eden hadiseler hepimizi derinden yarılıyor ve üzüyor. Bu süreçte biz kardeşlik hukukumuzun gereği olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme çabası içerisinde olduk. İmkanları bizden fazla olan pek çok ülkenin esaret edemediği durumda biz gerekeni yaptık.

Hiç bir mağduru zalimin pençesine terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Demokrasi konusunda sözü kimseye bırakmayan Batı ülkelerinin utanç tablosunu görüyoruz ve izliyoruz. Mülteci teknelerini sınırlarına yaklaştırmayıp, içerisindeki mazlumları Akdeniz'e Ege'ye ölüme yollayan ülkeler var. Sadece ve sadece kendi halklarının huzurunu gerekçe göstererek yardım isteklerini geri çevirenlerin yaptıkları insanlık suçudur. Hiç bir ülke kendini kapayarak arzu ettiği refaha ulaşamaz.

"Son ekmeğimizi bölüşmekten kaçınmayız"

Kapılarını mültecilere açmayan bu devletler Türkiye'nin omuzlarındaki yüke yardımcı olmaktan da kaçıyorlar. Şuan da 2 milyon mülteci var Avrupa'nın tamamında bu sayı 200 bin bile değil. Avrupa bizden ekonomik olarak güçlü değil mi nerede insan hakları, nerede mazlumların mağdurların yanında olmak. Bu ikiyüzlülük ortadan kalkmadıkça dünya barışı her zaman tehlikededir. Biz kilerimizdeki son ekmeğimize kadar elimizdeki imkanları kardeşlerimizle bölüşmekten asan çekinmeyiz. Ama bu tüm insanlığın ortak sorunudur. Batı başta olmak üzere tüm dünya Mısır'da demokrasi, Suriye'de insani yardım konusunda sicilinin bozulduğunu bilmelidir.

Biz Suriye'de ve Irak'ta sorunların barış yoluyla çözülmesi için en baştan beri samimiyetle davrandık. Şam ve Bağdat yönetimine ikazlarımızı en başından itibaren yaptık. Aynı şekilde BM, NATO ve AB başta olmak üzere söz sahibi olduğumuz uluslararası platformlarda da bölgedeki gelişmelerin nereye uzanacağını anlattık.

"Sonunda zafer sizin olacaktır"

Etnik ve mezhebi dayatmalar sadece daha çok kan akmasına, daha çok acı yaşanmasına yol açar. Suriye'de sadece bir gruba destek verilerek diğer grupların tasfiyesi için oyun oynanıyor. Biz bu oyuna izin vermeyeceğiz. Ülkemizdeki misafirlerimizi yeniden kendi evlerine kavuşturmanın çabası içerisindeyken yeni acıların yaşanmasına göz yummayacağız. Vatanlarından uzakta güzel günlere ulaşmayı bekleyen kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olacağız. İnşallah sonunda zafer sizin olacaktır.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve sinema oyuncusu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'ye de teşekkür ederim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...