Tgrt Haber
26 Nisan 2015 19:37

Erdoğan,'Yemen'de istikrarın tesisi büyük önem taşıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yemen'de istikrarın tesisi büyük önem arz ediyor. Siyasi temelli olacak ikinci aşamanın başarılı olması çok önemli' dedi.

Erdoğan,'Yemen'de istikrarın tesisi büyük önem taşıyor'
cumhurbaşkanı, erdoğan, yemen,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e ziyareti öncesinde Kuveyt Haber Ajansı'na (KUNA) verdiği röportajda, bölgede istikrar, refah ve huzurun hakim kılınması konusunda Türkiye ile Kuveyt'in hemfikir olduğuna işaret etti.Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin ortak bir geçmişe dayandığını belirten Erdoğan, "Kuveytli kardeşlerimizle aynı dini ve kültürel değerleri paylaşıyor olmamız iki kardeş ülkenin arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmektedir" dedi.Ziyaretinin özellikle Yemen, Filistin ve Suriye gibi bölge ülkelerinde yaşanan krizlerin çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunmak için iyi bir fırsat olacağını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:"Yemen'de istikrarın tesisi büyük önem arz ediyor. Türkiye olarak Kuveyt'in de aralarında bulunduğu Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine destek veriyoruz. Askeri operasyonların ağırlıkta olduğu ilk aşamanın tamamlanmasından sonra siyasi temelli olacak ikinci aşamanın başarılı olması çok önemli." Husi Ensarullah hareketinin operasyonlarına son vermesi ve siyasi sürecin tarafı olması gerektiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye ve uluslararası camianın bu beklenti içinde olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki sığınmacılar

Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların durumuna ilişkin, Türkiye'de 2015 Nisan ayı itibarıyla 1,7 milyona ulaşan Suriyeli sığınmacılardan 260 bininin 10 ilde kurulan 25 merkezdeki çadır kentlerde, diğerlerinin de farklı illerde ağırlandığını ve şu ana kadar sığınmacılar için 5,5 milyar dolar harcamada bulunduklarını ifade etti.

Türkiye'nin sığınmacılara dini ve etnik kökenlerine bakmaksızın kapılarını açtığını vurgulayan Erdoğan, Suriye'de yaşananlara sessiz kalan uluslararası toplumu da bu tavrından ötürü kınadı. Erdoğan, dünya ülkelerini, Beşşar Esed yönetimindeki Suriye rejimi ve DAEŞ gibi kaostan beslenen terör örgütlerine karşı koymaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...