Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2015 16:11

Erdoğan, 'Yetki gasbı yapan bir yargı mercii var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisiz mahkemeden tahliye kararına ilişkin, 'Burada kendilerine ait olmayan yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gasbı yapan bir yargı mercii var' dedi.

Erdoğan, 'Yetki gasbı yapan bir yargı mercii var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı, mahkeme,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yetkisiz mahkemeden tahliye kararına ilişkin, "Tabii burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gasbı yapan bir yargı mercii var. Bir defa şu an HSYK'nın saat 14.00'te başlattığı toplantı, bana göre geç kalmış bir toplantı" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: Bunlar biliyorsunuz 23 Nisan tatil gününde bu işi başlattılar. Ardından cumartesi-pazar tatil. Aynı şekilde bu tatilde de bunu sürdürdüler ve çok daha ilginci, gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli, kimseye bu odayı açmayacak derecede de bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir hakim veya iki hakim. Türkiye'de bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok çok tehlikeli, çok çok sıkıntılı bir süreç.
Bunların hukukla alakası yok, tamamen hukuk dışı. Pensilvanya'dan aldıkları talimatla, yapılmış olan dualarla vesairelerle bir yönlendirme burada söz konusu. Temenni ederim ki bugün HSYK'nın alacağı kararla ideal netice yakalanmış olur. Tahliye kararı, bu tahliye kararıyla bir taraftan sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bu algı operasyonuyla dikkat edilirse arşiv resimleriyle adeta sanki cezaevinden çıkmışlar dışarıdalar gibi şeyler yayınlamak, bunlar çok çok çirkin. Nasıl bir örgüt çalışması olduklarını göstermesi bakımından çok çok önemli. Şimdi bu örgütün içerisinde yer alanların hepsinin a'dan z'ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil. Bu ülkede artık demokrasi egemen olacak. Hukuk yerini bulacak. Adalet yerini bulacak. Öyle isteyenin istediği gibi adaleti tanzim etme şekillendirme yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur."
"Sorun Ermeni yönetimi"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Ermenistan halkı ile bir sorunumuz yok. Sorun, Ermeni yönetimidir, Ermeni diasporasıdır. Bunun da gayet iyi anlaşılması, bilinmesi lazım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...