Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2017 11:41

Erdoğan'dan tarihi çağrı: Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’deki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Olağanüstü Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan'dan tarihi çağrı: Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyalım
erdoğan,israil,terör

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Kudüs'ün kardeşi İstanbul'dan tüm Kudüs dostlarına selamlarımı yolluyorum. Bugün burada İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'ümüzün tarihi ve hukuki statüsüne yapılan tecavüzü ele almak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu kadim şehrin sokaklarında birkaç dakika dolaşan herkes bu şehrin işgal altında olduğunu anlayacaktır.

Erdoğan'dan çağrı: 'Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyalım'

İSRAİL BİR İŞGAL VE TERÖR DEVLETİDİR

1947'den günümüze Filistin toprakları bu hale getirildi. İsrail bir işgal devletidir, aynı zamanda İsrail bir terör devletidir. Erdoğan niye böyle söylüyorsun... Nasıl söylemeyim? 14 yaşındaki çocukları terörist askerler alıyorlar. Gözleri bağlanıyor, 14 yaşındaki çocuk dipçikleniyor. İnsan olan vicdan sahibi olan buralardan gerekli dersi almalı. Bunu ispat etmek için ey Trump sana daha neyi anlatalım.

BEN YAPTIM DEMEKLE OLMUYOR

İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için adete ödüllendirilmiştir. Bu ödülü veren tek başına da olsa Trump'tır. Ben yaptım oldu demekle dünyada hiçbir şey olmuyor. 196 dünya ülkesinin buna karşı tavır alacağına inanıyorum. 

HAKLIYSANIZ GÜÇLÜSÜNÜZDÜR

Bol miktarda silahlarınız uçaklarınız olabilir ama bunlar sizin güçlü olduğunuzu ifade etmez. Haklıysanız güçlüsünüzdür. ABD terörizimle yoğun mücadele yürütüldüğü dönemde tüm fanatiklerin ekmeğine yağ sürmüştür.

Kuze Suriye'ye 4 bin TIR'ı aşkın silah neden getirildi. Orada bulunan terör örgütlerine bu destek veriliyor. Kudüs kararıyla ABD ve tüm insanlığa tehdidin kapılarını açmıştır. Filistin meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunamadan istikrardan söz edilemez.  Hepimizin geleceğini ilgilendiren bu duruma seyirci kalamayız. ABD'nin Kudüs kararı hukuku ciğnemenin yanında medeniyetimize indirilmiş ağır bir darbedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...