Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2017 17:13

Erdoğan'dan 'Türkçe' vurgusu: Dilimiz bizim en büyük güzelliğimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türk Dili Kurultayı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Kendi ana dilini konuşmayan bir toplum başkalarına da katkı sağlayamaz" dedi.

Erdoğan'dan 'Türkçe' vurgusu: Dilimiz bizim en büyük güzelliğimizdir
erdoğan,kurultay,

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Dil çalışmalarına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Dil gibi hayati bir meselenin ideolojik tartışmaların aracı haline getirilmesinin acısını hala çekiyoruz. Türkiye, Türk Dili konusunda da geçmişi ile barıştığı, geleceği kucaklamaya hazırlandığı yeni bir dönemin eşiğindedir. Ortaöğretime Osmanlıcayı koymamız önemlidir. 

Türk Dili'nin konuşulduğu geniş coğrafyada yürüteceğimiz çalışmalarda öncelikle kendi dilimizi geliştirmemize ihtiyacımız var. Bir özentidir gidiyor, kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle hayvanların yarıştırıldığı Avrupa'daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil. Bunun üzerinden bazıları bindirecek, bindirsin. Biz doğruları konuşmaya mecburuz.

Ne güzel kıraathanemiz var, burada kitap oku, gazete oku, sohbetle beraber zenginleş. Bildiklerini karşıya sen ver, karşının bildiklerini de sen al. Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terketti. 'Clup' bu benim değil ki, bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...