Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2014 15:37

Eroğlu, 'Operasyonlar yabancı güçlerin eseridir'

Eroğlu, 'İnanın bu operasyonlar, muhteşem bir hedefe doğru kilitlenen, milletimizin önünü kesmek isteyen yabancı güçlerin eseridir' dedi.

Eroğlu, 'Operasyonlar yabancı güçlerin eseridir'
bakan eroğlu'ndan açıklama, eroğlu'ndan operasyon açıklmaası, eroğlu operasyonları yorumladı,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnanın bu operasyonlar, muhteşem bir hedefe doğru kilitlenen, milletimizin önünü kesmek isteyen yabancı güçlerin eseridir. Milleti saf mı sanıyorsunuz?" dedi. Bakan Eroğlu, Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın son 11 yılda en fazla yatırım alan illerden biri olduğunu söyledi. Ülke genelinde barajların, sulama göletlerinin yanı sıra 3 milyar fidan diktiklerini anlatan Eroğlu, "Gezi Parkı" olaylarını çıkaranların bu fidanları görmediğini savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'de son 11 yılda destan yazıldığını belirten Eroğlu, parada 6 sıfırın atıldığını, faizlerin düştüğünü, enflasyon canavarının yok olduğunu, IMF'ye olan borcun silindiğini hatta Türkiye'nin IMF'ye borç verir hale geldiğini dile getirdi.  
Bir taraftan sorunları çökerken diğer taraftan da yatırım yaptıklarını anlatan Eroğlu, Türkiye'yi 11 yılda hayal edilemeyecek noktaya getirdiklerini bildirdi. Bu yatırımlara gölge düşürülmek istendiğini ve 17 Aralık operasyonunun da bunlardan biri olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanın bu operasyonlar, muhteşem bir hedefe doğru kilitlenen, milletimizin önünü kesmek isteyen yabancı güçlerin eseridir. Milleti saf mı sanıyorsunuz? Kasayı dolduruyorsun, borçları ödüyorsun, başın dik. Dünyada ise kriz var, çoğu ülkede büyüme negatif. Türkiye ise en fazla büyümeyi gerçekleştiren 4 ülke arasına giriyor, IMF'ye borcu olmayan tek ülke, faizler tek rakama iniyor, enflasyon tek rakama iniyor. Bundan rahatsız olanlar bir takım oyunlar peşinde. Ama şunu unutmayın, onların hesabı varsa, cenabı Allah'ın da bir hesabı vardır. Millet onların dersini verecektir. Bu yükseliş devam edecek. Hiç kimse Türkiye'nin önünü kapatamaz. Türkiye'yi geri bırakamaz. Eski Türkiye geride kaldı."
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, eskiden barajların temeli atılırken, barajların 20 senede mi yoksa 30 senede mi bitirileceğinin konuşulduğunu, şimdi ise yatırıma başlanıldığında bitiş tarihinin de verildiğini kaydetti. Son 11 yılda yapılan yatırımlar arasında Alanya Dim Barajı'nı tamamladıklarını, Manavgat Naras ile Gazipaşa Gökçeler barajlarının tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Çavuşoğlu, bugün yapılan toplu temel atma ve açılış töreninin ardından kısa zamanda farklı yatırımların temel atma ve açılış törenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacaklarını söyledi.  
Konuşmaların ardından, merkez içme suyu ikinci aşama projesi, Küçük Aksu Barajı, Alanya İçme Suyu Arıtma Tesisi ve içme suyu isale hattı tesislerinin temel atma ile merkez Boğaçay, Çandır ve Karaman dereleri ikinci ve üçüncü kısım taşkın koruma, Suyun Gözü deresi taşkın koruma, Kestel beldesi Karapınar, Merines ve İnağzı dereleri taşkın koruma ve Alanya Türkler beldesi Kargı Çayı üçüncü kısım taşkın koruma projelerinin açılışları, ilçelerle sağlanan canlı bağlantı ile yapıldı. Çekilişle vatandaşlara fidan dağıtımının da yapıldığı törene, Antalya Valisi Sebahatin Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...