Tgrt Haber
29 May 2015 11:06

Güllüce’den ‘fayton açılışı yaptı’ haberine cevap

İdris Güllüce, Çanakkale’de gerçekleştirdiği toplu açılışların ardından basında yer alan 'Bakan Güllüce fayton açılış yaptı' haberini yalanladı.

Güllüce’den ‘fayton açılışı yaptı’ haberine cevap
Bakan Güllüce, fayton, fayton açılışı

Güllüce, fayton değil tesis açılışı yaptıklarını belirterek, “CHP’de gazetelere, ‘İdris Güllüce fayton açılışı yaptı’ diye yazdırmış. Ben fayton görmedim” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, geçtiğimiz günlerde Çanakkale Yenice’de toplu açılış törenine katılmıştı. Törende Güllüce, çeşme, park, tesis, içme suyu hattı, itfaiye, mezbahane ve bulvar açılışı yapmıştı. Ancak yapılan açılışlar bazı medya organları tarafından “Bakan Güllüce fayton açılış yaptı” şeklinde servis edildi. Medyada bu şekilde çıkan haberlere ise Bakan Güllüce’den yanıt gecikmedi.
Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde partili gençlerle buluşan Bakan Güllüce, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün yapılanları karalamayı çok iyi becerdiğini belirterek, “Dün Yenice’ye gittik, belediye 1 yıl içerisinde çok güzel şeyler yapmış. 8 tane projeyi bitirerek tesis haline getirmiş. Biz de bunun açılışını yaptık. Bir de eskiden orada fayton olurmuş. Oralarda araçlar azken fayton imal edilirmiş, zamanla da ustaları azalmış. Ustalar bitmesin, bu sanatta azalmasın ve ilçenin sembolüdür diye de fayton yaptırmışlar. Ben faytonu görmedim ama ben gelmeden 1 saat önce şehir içerisinde dolaşmış. CHP’de gazetelere, ‘İdris Güllüce fayton açılışı yaptı’ diye yazdırmış.
Ben fayton görmedim, biz bulvar açılışı yaptık, fabrikanın tesisini açtık. İlçe belediyesi olmasına rağmen 5 yıldızlı muazzam bir otel yaptırmış ve kiraya vermiş, çok güzel tesisler yapmış. Biz bunların açılışını yaptık. Orada bir fayton resmi var. ‘İdris Güllüce fayton açılışı yaptı’ yazmışlar. Şimdi sizde haberi görseniz siz de faytonun da açılışı olur mu dersiniz. Beni nerede bulacaksın ki, ben anlatayım. Fayton falan yok, ne faytonu? Biz bulvar açılışı yaptık. Adam 17 kilometreden içme suyu getirtmiş, çok kalite de bir içme suyu. Bunların çeşmelerinin açılışlarını yaptık. Biz böyle tesisleri açtık, fayton falan yok” dedi.
Bakan Güllüce, kendisi hakkında çarptırılarak medyada servis edilen haberleri, 27 Mayıs darbesi sonrasında asılarak idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes hakkında çıkartılan haberlere benzetti. Bakan Güllüce, “27 Mayıs katilleri Adnan Menderes’i yakaladıklarında adamcağız cipin içerisinde Eskişehir istikametine giderken yakalanmıştı. Ertesi gün gazetelerde CHP şöyle yazmıştı; ‘10 uçak dolu altınla yakalandı’ Yahu uçak nerede o kadar altın nerede, kim, nasıl ama o kadar uçakta yok. Yok işte , ‘Menderes gençleri kıyma yapmış, asfalta karıştırmış’ bunları yazdılar” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...