Tgrt Haber
09 Ekim 2015 17:13

Gürsel Tekin, 'PKK koşulsuz silah bırakmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman merkez seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, terör konusuyla ilgili yaptığı açıklamada silahların koşulsuz bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

Gürsel Tekin, 'PKK koşulsuz silah bırakmalı'
Gürsel Tekin

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Adıyaman’da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Burada partililere seslenen ve gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, terör olaylarıyla ilgili, “Koşulsuz mutlaka ve mutlaka silahın bırakılması lazım. Bu coğrafyada 35 yıldır insanlar kurşun sesiyle doğup, büyüyor. Bir ülkenin en önemli birliği bütünlüğü duygusal bağıdır. Duygusal kopuşların yaşandığı bir yerde birliği bütünlüğü sağlamak zorlaşabilir. İnşallah önümüzdeki süreçte CHP iktidarında bu sorun bizim birinci önceliğimiz olacak. Kürt meselesi başlı başına bir iç meselemizin dışına çıktı. Bu uluslararası mesele haline geldi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...