Tgrt Haber
02 Eylül 2015 15:53

HDP tezkere kararını açıkladı

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen HDP lideri Demirtaş'tan seçimlerden partisinin kabinede temsil edilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye operasyon düzenlemesine vize veren hükümet tezkeresine 'hayır' diyeceklerini belirtti.

HDP tezkere kararını açıkladı
tsk,hdp,tezkere,

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan seçimlerden partisinin kabinede temsil edilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye operasyon düzenlemesine vize veren hükümet tezkeresine 'hayır' diyeceklerini belirterek "Bakanlarımız bundan dolayı azledilirse şaşırmayız. Azledip azletmeme konusunda keyif onlarındır" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmeyen HDP'li Levent Tüzel'i de eleştiren Demirtaş, "Parti hukukuna aykırı davrandı" ifadesini kullandı. Demirtaş seçim boykotunun gündemlerinde olmadığını belirtti.
'SEÇİM GÜVENLİĞİ...'
Demirtaş, milletvekilleriyle yaptıkları toplantılardan bölgede hiçbir il ve ilçede seçim güvenliğinin olmadığı sonucu çıktığını söyledi. Demirtaş şöyle konuştu: "Bölgeden gelen arkadaşlar iyi şeyler söylemiyor. Bu koşullarda seçim kampanyası yapılması imkansız diyorlar. 
'SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'
Diyarbakır'da öldürülen doktor Abdullah Birol ile ilgili de konuşan Demirtaş,  "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmamalı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...