Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2017 17:06

HDP'li vekile hapis cezası

HDP milletvekili Besime Konca'ya tutuklu yargılandığı davada 2.5 yıl hapis cezası verildi.

HDP'li vekile hapis cezası
hadp,vekil,ceza,

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, savcılığın itirazı üzerine 13 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı. Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 3 Mayıs günü görülen duruşmada adli kontrol şartı ile tahliye edilen, ancak savcılığın itirazı üzerine dün yeniden tutuklanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın yargılamasına devam edildi.

Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Besime Konca ve avukatları katılırken, duruşmayı HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Sibel Yiğitalp de izledi.

Duruşmada savunması alınan Besime Konca halen yasama dokunulmazlığı olan bir milletvekili olduğunu belirterek, suçlamaları reddetti. Avukat savunmalarının ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Besime Konca'nın cezalandırılmasını istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Besime Konca'nın 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Duruşmayı izleyen HDP Batman Milletvekili Ayşa Acar Başaran, Türkiye'de hukuk diye bir şeyin kalmadığını belirterek, AKP-MHP ittifakı ile HDP ve muhaliflerin tasfiye edildiğini iddia etti. Milletvekili arkadaşlarının savunma yapmasına bile izin verilmediğini belirten Başaran, "Bir cenaze gitmek bile örgüt propagandası sayılıyor. Bu nasıl hukuk, nasal adalet anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

PKK'LININ CENAZESİNE KATILMIŞTI
Besime Konca hakkındaki dava, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Sur'da yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen bir PKK'lı teröristin Batman'daki cenaze törenine katılması ve orada yaptığı konuşma nedeniyle açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...