Tgrt Haber
21 Şubat 2018 09:47

Hükümetten bir açıklama daha: Kimyasal hadım gündemde

Çocuğa yönelik cinsel istismarlarda cezaların artacağı sinyalini veren Adalet Bakanı Gül, istismarların önlenmesine yönelik kurulacak komisyonun yarın çalışmalara başlayacağını söyledi. Gül, "Kimyasal hadım uygulaması da dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız'' ifadesini kullandı.

Hükümetten bir açıklama daha: Kimyasal hadım gündemde
abdülhamit gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Gül'ün gündeminde çocuğa yönelik cinsel istismar konusu vardı.

Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

''Adana'da 4,5 yaşındaki yavrumuza yapılan bu adice saldırı iğrenç ve şiddetle kınadığımız bir suç. Bu bir cinayettir. O hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir. 66 yıllık ceza talebiyle iddianame hazırlanmıştır. Başbakan Yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere, tüm bu tedbirleri, yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı, yapacaklarımızı masaya yatıracağız. Suça giden yolları ortadan kaldırma toplumun her kesimine düşen sorumluluklar bunları hep beraber yapmamız lazım. Hükümetimiz bu konuda alınması gereken başka ne gibi tedbirler varsa onları alacak."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...