Tgrt Haber
06 Aralık 2017 13:09

İbrahim Kalın: Uluslararası anlaşmalara aykırı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ibrahim Kalın açıklama yapıyor... Kalın, ABD'nin Kudüs'ü başkent yapma planı hakkında ''Uluslararası anlaşmalara aykırı, Erdoğan'ın diplomasi trafiği devam ediyor'' dedi.

İbrahim Kalın: Uluslararası anlaşmalara aykırı
ibrahim kalın

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Kalın, "Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir" dedi. Kudüs’ün hem tarihi hem dini hem de hukuki statüsü itibariyle İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesinin vahim bir hata olacağını, kararın uluslararası mevzuata aykırı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İslam İşbirliği Teşkilatının bu gündemle toplanacağını açıkladı. Kalın, “Kudüs’ün statüsüne ve bölge barışına ilişkin hassasiyet arz eden bu gelişmeler karşısında İslam ülkeleri arasında ortak hareket etmeye ve koordinasyon sağlamaya dönük olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü zirveye davet etmektedir. Önümüzdeki hafta, 13 Aralık Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi, İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanlığımızın ev sahipliğinde toplanacaktır” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SKANDAL AÇIKLAMALARI

İbrahim Kalın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ATV ve AHaber’e yönelik, “Ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum” şeklindeki skandal sözlerini de eleştiri. Açıklamanın kabul edilemez olduğunu kaydeden İbrahim Kalın, “Bir basın kuruluşunu hedef göstermesi basın özgürlüğü ile bağdaşır bir konu asla değildir. Bu kabul edilemez. Kılıçdaroğlu, A Haber’in milli ve yerli duruşundan rahatsız” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...