Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2017 14:31

IKBY'deki referandum için sandıklar konuldu

IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, Irak Federal mahkemesi tarafından 'anayasaya aykırı' bulunan sözde 'bağımsızlık referandumu' için tüm hazırlıkların tamamladığını ve yarının tatil ilan edildiğini duyurdu.

IKBY'deki referandum için sandıklar konuldu
sandık,ikby

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, Irak Federal mahkemesi tarafından 'anayasaya aykırı' bulunan sözde 'bağımsızlık referandumu' için tüm hazırlıkların tamamladığını ve yarının tatil ilan edildiğini duyurdu.

Bölge genelinde yarının tatil ilan edildiğini açıklayan referandum komisyonu, Erbil kentindeki seçim noktalarına sandıkları yerleştirilip, son hazırlıkları yaptıkları bildirildi.

Kentteki Barzani Nemir Lisesi'ndeki komisyon görevlisi Soran Şahap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sandıkların yerleştirilmesi işlemi büyük oranda tamamlandı. Yarın sabah saat 08.00'de oy verme işlemi başlayacak." ifadelerini kullandı.

Şahap, "Bu lisede 3 bin seçmen oy kullanabilecek." dedi.

Öte tandan, IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi tarafından yapılan yazılı açıklamada da, yarın yapılacak bağımsızlık referandumundan dolayı, IKBY ve diğer bölgelerde tatil ilan edildiği aktarıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...