Tgrt Haber
27 Nisan 2018 07:20

İsimsiz ittifaka numara formülü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran seçimlerine seçim ittifakı yaparak girecek siyasi partilerin ittifak isimleri ve hazırlayacakları ittifak protokolleri ile esas ve usulleri belirledi.

İsimsiz ittifaka numara formülü
ittifak,oy pusulası,seçim

Bu kapsamda, seçimlerde ittifak yapacak partiler bu niyetlerini bir protokolle YSK’ya bildirecek. İttifak protokollerinde yer alacak ilkeler ise siyasi partilerin inisiyatifine bırakılıyor. AK Parti ve MHP’nin ‘Cumhur İttifakı’ adı altında gireceği seçimlerde, yapacakları ittifaklara isim vermek istemeyen siyasi partilerin oy pusulasında nasıl yer alacağı da belirlendi. Buna göre, eğer isimsiz ittifak söz konusu ise, bu ittifaklara dâhil olan siyasi partiler oy pusulasında ‘İttifak 1’, ‘İttifak 2’ veya ‘İttifak 3’ şeklinde sıralanacaklar. Siyasi Partiler Yasasında (SPY), siyasi partilerin kullanamayacağı isimler ve işaretler ittifak yapan partiler için de geçerli olacak. Bu kapsamda, komünist, anarşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen ittifak isimlerine yer verilemeyecek. Örneğin, ‘Kürt İttifakı’ veya ‘Türk İttifakı’ gibi isimler kullanılmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...