Tgrt Haber
29 Haziran 2017 01:57

İsrail: Müsaade etmeyeceğiz

İsrail ordusunun, Suriye'den atıldığı ileri sürülen rokete karşılık bu ülkeye saldırıda bulunduğu bildirildi.

İsrail: Müsaade etmeyeceğiz
israil, suriye,

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada,  Suriye topraklarından ateşlenen bir roketin Golan Tepeleri'ne düştüğü iddia  edildi.
 
Herhangi bir can kaybı yaşanmayan olayın ardından İsrail ordusu  tarafından da rejim güçlerine ait havan toplarına yönelik saldırı  gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, saldırının türüne ilişkin bilgi
verilmedi.
 
'Bize saldıranlara saldırırız'
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise Netanyahu'nun, Golan Tepeleri'ndeki Katsrin Yahudi yerleşim  biriminde konuşma yaptığı sırada Suriye'den roket atıldığı iddiasında bulunuldu.
 
Açıklamada ifadelerine yer verilen Netanyahu, Suriye topraklarından  İsrail'e ateş açılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydederek, "Konuşma yaptığım  sırada Suriye'den ateşlenen bir roket topraklarımıza düştü ve ordumuz da gerekli  karşılığı verdi. Bize saldıranlara saldırırız. İşte politikamız budur ve bunun üzerine devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Konuya ilişkin Suriye makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye'de devam eden  iç savaş nedeniyle ateşlenen bazı roketlerin yanlışlıkla İsrail işgali altındaki  Golan Tepeleri'nin kuzeyine isabet ettiği öne sürülmüştü.
 
2011 yılından bu yana operasyon düzenliyor
 
Suriye'nin Kuneytra şehrinde devam eden iç savaş nedeniyle tedbir  alındığı belirtilen açıklamada, Golan Tepeleri'nde yaşayan sivillere "sınıra  yakın açık alanlarda toplanmamaları ve hareket halinde olmamaları" uyarısında  bulunulduğu bilgisine yer verilmişti.
 
İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana zaman  zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek,  rejim muhalifi örgütlere, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri  noktalara operasyonlar düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...