Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2015 09:33

İşte CHP'nin MHP'ye yeni teklifi

MHP'li koalisyonda ısrarcı olan CHP, bu defa seçim vaatlerini gerçekleştirebilmek için kısa zamanlı koalisyon teklifi yapmaya hazırlanıyor.

İşte CHP'nin MHP'ye yeni teklifi
mhp,chp,yeni teklif,

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye koalisyon için Başbakanlık koltuğunu teklif ettikten sonra ret cevabı alan CHP, AK Partisiz hükümet ısrarını sürdürüyor.
Koalisyona ilişkin 14 prensip açıklayan ve bu prensiplerde çözüm sürecine yer vermeyerek MHP'ye göz kırpan CHP,  bu sefer MHP'den 2 yıl isteyecek.
CHP, MHP'ye “13 yılın ardından elimize bir fırsat geçti. AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir hükümeti kurma fırsatını geri tepmeyelim. En azından emekliye çift ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron sisteminin kaldırılması gibi halka vadettiğimiz ortak vaatlerimizi gerçekleştirmek için en azından 2 yıl iktidar olalım. Sonra seçime gideriz” diyecek. 
Yapılacak tüm hamlelere rağmen MHP'yi ikna edememesi durumunda CHP, AK Parti'ye karşı koalisyonda nasıl bir yol izleneceğine ilişkin de çalışmalarını sürdürüyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki günlerde iddialar için 'hayır' demesine rağmen, CHP'nin dönüşümlü başbakanlıkta ısrarcı olacağı öğrenildi.
Ayrıca CHP'nin AK Parti'ye koalisyon şartı olarak meclis başkanlığı için de dönüşümlü başkanlık formülünü önereceği ifade ediliyor. Bakanlıkların eşit oranda partiler arası paylaştırılmasını AK Parti'ye koalisyon şartı olarak sunmayı planlayan CHP'nin bu talebini ise biraz yumuşatacağı konuşuluyor. CHP'nin aynı oranda olmasa da birbirine yakın sayıda bakanlık isteyeceği kaydediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...