Tgrt Haber
10 Temmuz 2018 19:12

İşte görevi devralan Bakan Albayrak'ın ilk sözleri

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin ardından bakanlıklarda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Bakan Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığındaki devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

İşte görevi devralan Bakan Albayrak'ın ilk sözleri
Bakan Albayrak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Albayrak bugün Meclis'te yemin ettikten sonra önce maliyeyi eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan ardından Hazine'yi de Mehmet Şimşek'ten devraldı.Bu amaçla ilk tören, eski  Maliye Bakanlığı toplantı salonunda yapıldı.

Tören, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, üst düzey  bürokratlar ve bakanlık çalışanlarının katlımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  oluşturduğu kabinenin, ülkenin daha ileri noktalara gitmesi için büyük fırsat ve  imkan olduğunu belirterek, bu kabinenin, ülkeyi daha ileri götürme noktasında  şevkle çalışacağını bildirdi.

Makamların gelip geçici olduğuna işaret eden Ağbal, "Maliye  Bakanlığındaki 30 yıllık görev süremin sonunda, büyük bir huzur içinde Sayın  Bakanımıza görevi devrediyorum. 2,5 yıl Maliye Bakanlığı görevini yaptık. Bu süre  zarfında ülkenin ileriye gitmesi noktasında güzel işler yaptık." dedi.

Ağbal, Albayrak'ın da bu alandaki tecrübe ve vizyonuyla Türkiye  ekonomisinin daha da ileriye gitmesi noktasında büyük birikime sahip olduğunu  vurgularken, "Biz de kendisine her noktada yardımcı olacağız." diye konuştu.

Naci Ağbal, tüm çalışma arkadaşlarından helallik istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak da Ağbal'ın veda mesajına karşın AK  Parti'nin "durmak yok, yola devam" mesajını anımsatarak, "Bugün bu makam yarın  başka bir makam. Naci Bey burada bizimle. Bir ekibiz biz. Kendisini, yeni makam  ve yeni görevlerde bu ülkeye hizmet davasında çok güzel görevlerde göreceğiz."  ifadesini kullandı.

Mali disiplin mesajı

Maliye Bakanlığının, Ankara bürokrasisinde, insan kaynakları  yetiştirmede önemli bir bakanlık ve okul olduğuna işaret eden Albayrak, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Burada böyle bir görevi almak, çok önemli bir bakandan devralmak  bizim için ayrı onur ve gurur vesilesi. Ağır ve büyük bir sorumluluk. AK Parti  iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 senede çok büyük devrimler  gerçekleştirdik, çok büyük gelişim ve büyüme kaydettik. Çok güzel bir söz vardır,  'değişmeyen tek şey değişimdir' diye. Bu değişim dinamizmini kaybetmeden  gelişimle harmanlayarak çok önemli başarılar elde ettik. Dün dünde kaldı  cancağızım, bugün yeni şeyler söylememiz lazım. Önceki bakanlarımız çıtayı yüksek  noktaya taşıdı, bizler de bu çıtayı daha da yukarıya taşımakla mükellefiz,  sorumluyuz. AK Parti iktidarlarının başarısının arkasında en temel unsurlardan  bir tanesi olan bütçe ve mali disiplindeki duruşun bundan sonra da aynı şekilde  değil, daha da iyi şekilde devam etmesi için çok dinamik, aktif ve enerjik  şekilde devam etmesi için gece gündüz demeden hep birlikte sizlerle çalışacağız.  Çok güzel başarılara imza atacağız."

Devir teslim sırasında her iki bakan da birbirine çiçek hediye etti.  Bu sırada Albayrak, "Bizim çiçek biraz daha küçük, biraz daha ucuz, biz daha da sıkacağız." diye espri yaptı.

Hazine'yi de Mehmet Şimşek'ten devraldı

Berat Albayrak Hazine'yi de Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten devraldı. Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada "gönül rahatlığıyla huzur içerisinde görevimi devrediyorum, zor bir dönem ama inanıyorum ki enerjide gösterdikleri başarıyı burada da ortaya koyacaklardır" dedi.

Berat Albayrak ise "özel sektör mantığıyla çok daha hızlı hareket eden, aktif yönetim dönemine girecek bir Türkiye var" diye konuştu.

Türkiye'nin güven ve istikrar konusunda güçlü çıpaya sahip bir ülke olduğunu belirten Albayrak "Önümüzdeki dönemde enflasyonu tek haneli rakamlara indirme noktasında yoğun mesai harcayacağız. Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız. Bağımsız kurumların küresel politikalarla uyumlu şekilde eskiden daha başarılı performans göstereceğine şahit olacağımız bir döneme gireceğiz. Hazine çok güçlü bir insan kaynağı havuzu olan güçlü bir kurum. Mali ve para politikasında yeni kabineyle çok daha hızlı hareket eden bir döneme giriyoruz. Mali ve bütçe disiplini noktasında dünyaya örnek teşkil edecek, para politikasında da güçlü ve diri bir döneme girilecek. Küresel sistemle daha entegre olacağız. Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...