Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2016 15:49

JP Morgan, 'Türkiye'de erken seçim gündeme gelebilir'

Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu JP Morgan, muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli dile getirdiği 'Başkanlık' sistemine destek vermemesi halinde, Türkiye'nin bir erken seçime gitme potansiyeli olduğunu ifade etti.

JP Morgan, 'Türkiye'de erken seçim gündeme gelebilir'
binali yıldırım,erdoğan,seçim,jp morgan,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JP Morgan, Binali Yıldırım'ın dün yapılan olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini almasına rağmen belirsizliklerin devam ettiğini savundu.

"ERDOĞAN VE YILDIRIM UYUMLU ÇALIŞACAK, SADIK OLMAYAN GİDECEK"
Erdoğan ile Yıldırım'ın kritik kararlarda uyumlu bir yönetim göstermelerinin beklendiğini ifade eden JP Morgan, şimdi gözlerin yeni kabinenin oluşumuna çevrildiğini belirtti. Erdoğan ve Yıldırım'ın hali hazırda isimler üzerinde anlaştıklarını düşünen ve yeni kabinenin önümüzdeki birkaç günde açıklanmasını bekleyen JP Morgan, Erdoğan'ın etkinliğini artıracağının ve yeterince sadık olmayan bakanları değiştirileceğinin öngörüldüğünü vurguladı
"YENİ HÜKÜMETİN ÖNCELİĞİ BAŞKANLIK"
Yeni hükümetin büyük olasılıkla önceliğinin 'başkanlık' sistemi olacağını belirten JP Morgan, muhalefetin buna destek vermemesi halinde ülkenin bir erken seçime gitme potansiyeli olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...