Tgrt Haber
23 Ocak 2017 07:00

Kar yağışı Çarşamba günü dönüyor

Türkiye’nin batısından girecek olan yeni soğuk hava dalgası beraberinde kar yağışını da getirecek. Yurt genelinde etkili olacak yağışların, çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde olması beklenirken, İstanbul'da kar alarmı perşembe için verildi.

Kar yağışı Çarşamba günü dönüyor
hava durumu, istanbul kar

İstanbul, Ankara ve yurdun pek çok bölümüne yeniden kar yağışları geliyor. Yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına gireceğimiz önümüzdeki günlerde, İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışların perşembe günü kara dönüşmesi öngörülüyor. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri yurdun büyük bölümünde kar yağışı olacak.

PAZAR'A KADAR KAR
Meteorolojinin son tahminlerine göre İstanbul'da salı günü yağmur, çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışlar perşembe gününden itibaren kar yağışına dönecek. Ankara'da ise çarşamba gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da kar yağışının pazar gününe, Ankara'da ise cumartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

AĞRI -27 DERECE
Doğu Anadolu Bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece ile Ağrı'da kaydedildi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, soğuk havanın etkisini sürdürdüğü bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Bölge genelinde gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 27, Kars'ta 25, Erzurum'da 20, Iğdır'da 17, Ardahan'da 15 ve Erzincan'da da 10 derece olarak ölçüldü. En yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 6, Ağrı'da 7, Iğdır ve Ardahan'da da 5 derece olması bekleniyor. Yetkililer, bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis beklendiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...