Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2017 11:35

Katar Büyükelçisi: Erdoğan'ın ziyareti bizim için çok önemli

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Al Şafi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'a yapacağı ziyaretin çok önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Katar Büyükelçisi: Erdoğan'ın ziyareti bizim için çok önemli
Katar,

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez gezisi kapsamında 14-15 Şubat'ta Katar'a yapacağı ziyaret öncesinde iki ülke arasındaki ilişkiler ve ziyaret sırasında ele alınacak konularla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin, 18 Aralık 2016'da Trabzon'da düzenlenen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı sonrasında ve iki kardeş ülke arasındaki işbirliği, koordinasyon ve istişare mekanizmasına bağlılık çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani arasında ikili ve bölgesel düzeyde düzenlenecek toplantıda gündeme getirilecek pek çok konunun bulunduğunu kaydeden Şafi, "Biz bu ziyaretin özellikle yeni ABD yönetiminin işbaşına geldiği, son derece hassas uluslararası ve bölgesel şartlarda gerçekleşmesi hasebiyle çok önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Şafi, "Katar ve Türkiye, her zaman Filistin, Suriye, Irak ve Yemen'deki mevcut sorunların doğurduğu sonuçlara karşı bir davranış geliştirmenin yeterli olmadığı, bilakis sorunların köküne inilmesi gerektiği üzerinde duruyor." diye konuştu.

"Suriye meselesinin ele alınacak konuların ana gündemini teşkil edeceğini zannediyorum"
İki ülkenin de bölgede güvenlik, istikrar ve kalkınmanın sağlanması gerektiğinde hemfikir olduğunu ve her daim bu düşünceyi geliştirmeye çalıştığını söyleyen Şafi, "Her iki tarafta da, özellikle Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında bölgesel işbirliğinin karşılaşılan ortak sorunlarda tarafların yararına olacak şekilde ileriye taşınmasının öncelik arz ettiği yönünde bir algı mevcut." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doha ziyaretinde kendisine beş bakanının eşlik edeceğini anımsatan Büyükelçi Şafi, "Özellikle Astana'daki toplantılar ve ABD yönetiminin güvenli bölge inşası gibi bazı konular karşısında takınacağı tutumla ilgili gelişmeler göz önüne alındığında Suriye meselesinin, ziyaret kapsamında ele alınacak konuların ana gündemini teşkil edeceğini zannediyorum." dedi.

"Biz elimizden geleni yapıyoruz"
Her iki ülkenin de ekonomi ve yatırım alanındaki işbirliğinin artırılması konusuna ilgi gösterdiğini belirten Şafi, şunları kaydetti:

"Türk tarafı Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması imzalanması konusunda aralıksız çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz dönemde bu kapsamda gözle görülür bir ilerleme sağlandı. Biz elimizden geleni yapıyoruz.Bildiğiniz gibi bu tür prosedürler biraz zaman alıyor ama önemli olan doğru yolda ilerliyor oluşumuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...