Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2015 09:29

Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla koalisyonu konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına son durum değerlendirmesi yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla koalisyonu konuştu
kemal kılıçdaroğlu,koalisyon,

MHP’nin Meclis Başkanlığı seçiminde izlediği politikaya rağmen muhalefet partileriyle koalisyon seçeneğinin halen ilk tercihleri olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “AK Parti ile koalisyon kurmamız zayıf ihtimal. AK Parti-MHP koalisyonu da kolay görünmüyor. Erken seçim olasılığı güçlü” dedi

Meclis Başkanlığı seçimini son turda AK Partili İsmet Yılmaz’ın kazanmasının ardından, CHP’de “erken seçim” koalisyondan daha güçlü bir olasılık olarak dillendirilmeye başlandı. Kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumuna rağmen MHP ile koalisyon seçeneğinin halen ilk tercihleri olmaya devam ettiğini vurguladı. 
Kılıçdaroğlu, bu nedenle MHP’ye karşı, “Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrını eleştirirken” kullanılacak üsluba dikkat edilmesini istedi. Koalisyon seçenekleri tahminini de kurmaylarıyla paylaşan CHP Lideri’nin, özetle şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: “Biz tabii ki muhalefet partileri arasında, yüzde 60’lık blokla hükümetin kurulmasını istiyoruz. Ancak gelinen aşamada ya AK Parti-MHP koalisyonu kurulur veya erken seçim yapılır. Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumu yüzünden MHP yönetimine tabandan ve kamoyundan büyük tepki var. MHP’nin AK Parti ile koalisyona niyeti varsa da bu tepkiden sonra böyle bir koalisyona girmesi kolay değil. Bizim, AK Parti ile koalisyon kurmamız ise çok düşük bir ihtimal. Çünkü AK Parti’nin bizim 14 koalisyon ilkemizi ve diğer önceliklerimizi kabul etmesini beklemiyorum. Geriye en güçlü ihtimal olarak erken seçim kalıyor.” 
YAPICI TAVIR UYARISI

Koydukları ilkeler çerçevesinde hiçbir partiyi dışlamadan görüşmeler yapmaya hazır olduklarını da vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun, “Kavgadan, kısır çekişmelerden uzak duracağız. Yapıcı tavrımızı sonuna kadar koruyacağız. AK Parti dahil herkesle ilkelerimiz çerçevesinde oturup konuşuruz. Koalisyon görüşmelerinde masadan kalkan taraf olmayacağız” vurgusu yaptığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...