Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2015 16:17

Kemal Kılıçdaroğlu, Selahttin Demirtaş'la görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Selahttin  Demirtaş'la görüştü
kemal kılıçdaroğlu,selahattin demirtaş,

Görüşmede CHP'den Engin Altay ile Levent Gök, HDP'den ise İdris Baluken, Yurdusev Özsökmenler ve Alp Altınörs de yer aldı.
CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ENGİN ALTAY
CHP'den ilk açıklama geldi.  CHP'li Engin Altay öneli görüşme ile ilgili olarak sunları söyledi.
PKK'nın derhal ve mutleke silahı bırakması lazım. Kafaya silah dayanmışken barıştan söz etmek olmaz. CHP olarak barışın yanındayız. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. Türkiye'yi kimse bölemez.
MHP'nin azınlık hükümeti açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın koşullu azınlık hükümetini destkeleriz açıklması ile ilgili olarak da  Altay, "MHP'nin 7 Haziran'dan beri sürdürdüğü tutum zaten bunu açıkça ortaya koymuştur " dedi.
DEMİRTAŞ'I SAMİMİ BULUYORUZ
Demirtaş'ın olayların başından beri yaptığı çağrıları biz duyuyoruz ve olumlu buluyoruz.
HDP GRUP BAŞKAN VEKİLİ  İDRİS BALUKEN
Çok değerli fikir alışverişleri oldu. Hiç birimiz alternatifsiz değiliz. AKP kendi iktidarı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istikbali için korkutma politikası izliyor. Hiç kimse korkmasın Türkiye'nin bölünmesi söz konusu değildir.
Savaşın ve çatışmanın sürdüğü ortamda siyasetten söz etmek mümkün olmuyor. Kesinlikle her iki tarafında ellerini tetikten çekmesi gerekiyor. HDP olarak bu konuda yoğun bir çabamız var.
Bundan sonra da bu çabamızı artırarak devam edeceğiz. Türlkiye toplumu bu savaş ve çatışma ortamına mecbu değildir. Çatışmazsızlık oramına geri dönmeliyiz.
Bu iradeye tüm toplumun sahip çıkması çok önemlidir. AKP'nin çözümsüzlük politikalarına karşı olumlu bir görüşme oldu.
Parti olarak her türlü seçeneğe hazırız.
Biz bu görüşmeyi kan ortamının biran önce durması için yaptık. Koalisyon görüşmelerini konuşmadık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...