Tgrt Haber
15 Eylül 2017 10:03

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, FETÖ'den gözaltına alındı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, FETÖ'den gözaltına alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, FETÖ'den gözaltına alındı
kemal kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik Ankara’da FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çelik, İstanbul’a getirilecek. Çelik'in FETÖ'nün yargı yapılanmasının deşifre olduğu ve tasfiyelerin başladığı dönemde hakimlikten istifa ettiği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında bu sabah flaş bir gelişme yaşandı. Başdanışmanı Fatih Gürsul ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, FETÖ'den gözaltına alındı

FETÖ'NÜN AVUKAT YAPILANMASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan eski hakim Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'daki adresinde gözaltına alındı. FETÖ'nün kamuoyunu etkilemeye yönelik örgütsel tavırlarına da destek verdiği belirlenen Çelik, İstanbul'a getirilecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik'in gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine, "FETÖ ile mücadele adı altında yapılan mücadele sadece ve sadece FETÖ'ye destek mücadelesidir. Akıl tutulması var, ne diyebilirim." ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik'in evine operasyon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınmıştı. Gözaltı işleminin ardından Çelik'in evine giden polis ekipleri, evde arama çalışmaları başlattı. Çelik'in İstanbul'a götürülmesi bekleniyor. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...