Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2015 11:14

Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan ol' teklifine yanıt

Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun koalisyon teklifini, 'Bu Çin'den gelen yeni oyuncak türü mü? Küçük hevesler peşinde koşmuyoruz' diyerek reddetti. AK Parti'ye şartlar sundu.

Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan ol' teklifine yanıt
MHP, bahçeli, Ak Parti,Başbakanlık, koalisyon,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlık koltuğunu MHP liderine bırakabileceğini söylemesini, “bu işler oyuncak mı?” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun teklifine Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor. Bu işler oyuncak mı? Devlet yönetimi söz konusu, Başbakanlık sende kalsın ne demek? Biz koltuk meraklısı değiliz. Bu işin ciddiyetinden çok uzak yaklaşım. Ciddiye alınacak yanı yok” sözleriyle yanıt verdi.
Bahçeli şöyle konuştu: “Geçmişte yaşanan onca rezaleti bir çırpıda gündemimizden çıkaramayız. Kırmızı çizgilerimizi eleştirenler, bizden taviz bekleyenler, arka kapı diplomasisi uygulayanlar ilkesizliklerinin kurbanı olduklarını iyi bilmelidirler. Hırsızlar dışarıda gezerken biz hükümet sıralarında oturacağız öyle mi? Türklük ve Türk milleti süreç ihaneti tarafından cendereye alınmışken, biz kırmızı plakalarla gezeceğiz öyle mi? Yok böyle bir dünya! Biz ikbalin değil, istikbalin peşindeyiz. Biz millet ve Vatan davasının savunucusuyuz.”
Bahçeli’nin CHP’nin önerisi ile ilgili kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, “Kırmızı çizgilerle kırmızı plakayı karıştırıyorlar” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
‘Elma şekeri sunar gibi’
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise, Kılıçdaroğlu’nun önerisini ciddiye almadıklarını belirtirken, “Elma şekeri sunar gibi ‘Başbakanlığı size veriyorum’ demek işin ciddiyetini uygun düşmeyen bir yaklaşım. Ayaküstü aklına gelen bir şey söylüyor ve medyaya servis yapıyor. Kamuoyunun zihnini bulandırıyor” dedi
AK PARTİ İLE KOALİSYON ŞARTLARI
Kuvvetle muhtemel AK PARTİ+CHP'ye kurdurtacaklar, öyle gözüküyor. MHP olarak kurmayı düşündüğümüzde; Cumhurbaşkanı Anayasal çerçevede kalacak mı? 1071 rakımına taşınacak mı yani Çankaya'ya taşınacak mı? Anayasa'nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyecek! Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye'nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler! 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani "Bilal'i ver, iktidarı al." Kabul ettikten sonra… Bunları bize verdikten sonra Erdoğan'ın AK Parti'si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri içinde geçerli.
"EN MAKULÜ ERKEN SEÇİMDİR"
Toplumsal yarılma çok önemli, bunu hafife almayın, çok önemli bir kavramdır. Kutuplaşmanın, cepheleşmenin gerilmenin getirmiş olduğu tabii bir sonuçtur. Yarılma derinleştikçe, birilerinin otoriteleşmesi ve diktatör olma yoludur, hevesidir. Bunu önlemek lazım. Bütün bunların hepsi, bu koalisyon oluşumlarında önlenemeyecek ise ille de bir koalisyon oluşsun diye, Türkiye'yi bir başka darboğaza sokmaya gerek yok. En makulü erken seçimdir. Erken seçim bize kaybettirebilir, kazandırabilir de.
ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH BİLE VERDİ
Erken seçim cümlesinde saptırma çok oluyor. Yarım balkon konuşmasının arka perdesinde seçimden çıkmış siyasi partileri tehdit eden bir üslup olarak, "Biz azınlık hükümeti kurabiliriz" ya da "Erken seçime gidebiliriz" sözüne karşın gece yaptığım değerlendirmede, "Eğer seçime gidilecekse ona varız" diyoruz. Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa biz de istiyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...